Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια μαμά ... παραμονεύει

H Κάθλιν Τέρνερ ερμηνεύει την υποδειγματική σύζυγο και μητέρα, που μετατρέπεται σε στυγνή σίριαλ κίλερ, στη μαύρη κωμωδία "Η μαμά παραμονεύει στο σκοτάδι" του σκηνοθέτη καλτ ταινιών, Τζον Γουότερς. Μια μητέρα πρότυπο συζύγου και νοικοκυράς, που ζει σ' ένα πολυτελές σπίτι, κρύβει μέσα της τόση οργή, που θα τη βγάλει με τρόπο παρανοϊκό για πράγματα που την εκνευρίζουν. Οταν για παράδειγμα ο γιος της φέρνει κακούς βαθμούς, πατάει με το αυτοκίνητό της τον καθηγητή που τον θεωρεί υπεύθυνο. Η δράση της δε σταματά εκεί, αλλά συνεχίζεται, αφού υπάρχουν και οι αντιπαθητικοί γείτονες, οι ασυνείδητοι που δεν κάνουν ανακύκλωση, ο φίλος της κόρης της που την απατά με άλλες. Σιγά σιγά θα παίρνει την εκδίκησή της, απειλώντας τους και σκοτώνοντάς τους. Ετσι αναστατώνει την πόλη, την αστυνομία και την οικογένειά της, ενώ θα γίνει διάσημη χάρη στην προβολή της από τα ΜΜΕ. Παίζουν επίσης οι Σαμ Γουότερστον, Μάθιου Λίλαρντ και Σούζαν Σόμερς (ΑΝΤΕΝΝΑ 21.45).

"Φωτιά στο Λονδίνο".Αγγλική ταινία του Αλεξάντερ Κόρντα, που αξίζει να τη δει κανείς, γιατί πρωταγωνιστεί το υπέροχο ζευγάρι Λόρενς Ολίβιε και Βίβιαν Λι. Η ταινία αναφέρεται στη νίκη του βρετανικού στόλου ενάντια στην ισπανική αρμάδα κατά την ελισαβετιανή εποχή. Η ταινία γυρίστηκε το 1936, αλλά πρωτοπαίχτηκε στη Βρετανία το 1941, για ν' ανεβάσει το ηθικό των Βρετανών στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου (SEVEN X 21.15)."Μια εκπληκτική περιπέτεια".Αγγλική κομεντί του Αλφρεντ Ζέισλερ, με κεντρικό πρόσωπο έναν κληρονόμο μεγάλης περιουσίας, που αισθάνεται τύψεις για την εύνοια της τύχης. Θα αφήσει πίσω τα πλούτη και θα προσπαθήσει να ξεκινήσει από το μηδέν, διασκεδάζοντας τους φτωχούς πλην τίμιους συμπατριώτες του. Πρωταγωνιστεί ο Κάρι Γκραντ (SEVEN X 23.15).

"Αυτός ο υπέροχος πόλεμος".Η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη της ταινίας "Γκάντι" Ρίτσαρντ Ατένμπορο. Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό μιούζικαλ, στο οποίο ο σκηνοθέτης σατιρίζει τις εθνικιστικές απόψεις που κυριάρχησαν στο Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Διάσημοι σταρ του αγγλικού κινηματογράφου εμφανίζονται σε μικρούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, της πρώτης αυτής σκηνοθετικής απόπειρας του Ατένμπορο. Μεταξύ αυτών οι Ραλφ Ρίτσαρντσον, Λόρενς Ολίβιε, Τζον Γκίλγουντ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ιαν Χολμ και Ντερκ Μπόγκαρντ (ΣΤΑΡ 01.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ