Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΗΛΕΙΑΣ
"Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική"

Ο Δημήτρης Κάγκουρας θα είναι υποψήφιος νομάρχης Ηλείας στις επόμενες εκλογές

Η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός διεκδικητικού, αγωνιστικού και ενωτικού ψηφοδελτίου, με θέσεις που θα υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας των κατοίκων, επισημάνθηκε στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του Δημήτρη Κάγκουρα ως υποψήφιου νομάρχη Ηλείας και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ αναφέρθηκε αρχικά "στους θιασώτες του ευρωπαϊκού μονόδρομου που καπηλεύονται τα παραδοσιακά λαϊκά χαρακτηριστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ), με σκοπό να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τις ιδιωτικοποιήσεις, την πρόσθετη φορολογία, την ανταποδοτικότητα και γενικά να προωθήσουν τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου", την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων".

Οσο για το έργο της σημερινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Ηλείας, ο Δ. Κάγκουρας τόνισε: "Η ΝΑ στην πρώτη περίοδο της θητείας της φρόντισε να υποβαθμίσει το ρόλο της, να ταυτιστεί με τις κυβερνητικές επιλογές. Ηρθε σε αντίθεση με τη θέληση και τα συμφέροντα του ηλειακού εργαζόμενου λαού". Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα μπλόκα των αγροτών, των απολυμένων του εργοστασίου ΚΕΡΑΜΙΚΑ, των αγωνιζόμενων οικοδόμων και των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας: "Η ΝΑ Ηλείας δε στάθηκε στο πλευρό τους συμπαραστάτης και συναγωνιστής, αλλά βρέθηκε στο πλευρό της τοπικής οικονομικής ολιγαρχίας και όχι μόνο. Λειτούργησε σαν κυβερνητικός υπάλληλος και διαχειριστής της αντιλαϊκής, κυβερνητικής πολιτικής".

Για το βασικό παραγωγικό τομέα του νομού, τη γεωργία, ο Δ. Κάγκουρας, είπε: "Η γεωργία αντί να αναπτύσσεται προς όφελος των αγροτών, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, περιορίζεται. Ετσι, οι αγρότες και κάθε παραγωγικός κλάδος της τοπικής κοινωνίας οδηγείται στην εξουθενωτική συμπίεση του εισοδήματός του, με αποτέλεσμα να γίνουν όλοι καταδιωκόμενοι από τους χώρους που αποφάσισαν να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά".

Οι θέσεις και οι αρχές της ΝΑΣ επισυνάπτονται στην αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας θεσμικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν τη λαϊκή συμμετοχή και τη διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού. Κύριο μέλημα της ΝΑΣ είναι "η δημόσια δωρεάν παιδεία, η καλύτερη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των νοσοκομείων, της καθαριότητας και γενικότερα της κοινωνικής φροντίδας των πολιτών". Παράλληλα, ο Δ. Κάγκουρας τόνισε "την ανάγκη για ενεργοποίηση του λαού, ώστε να ανατραπούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών που θέλουν τον περιορισμό του αγροτικού πληθυσμού στο 6 - 8%". Τέλος, ο υποψήφιος νομάρχης Ηλείας κάλεσε το λαό "να καταδικάσει με την ψήφο του την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, εκλέγοντας λαϊκούς αγωνιστές και όχι κυβερνητικούς διαχειριστές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ