Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αυλαία με Εκθεση για τρεις δέσμες

Ξεκινούν σήμερα οι Γενικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Από το πρωί, οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών εξετάζονται στο μάθημα της Εκθεσης, ενώ αύριο στην Εκθεση εξετάζονται οι συνάδελφοί τους, της Δ Δέσμης. Σήμερα επίσης με Εκθεση ξεκινούν και οι εισιτήριες εξετάσεις των αποφοίτων τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ.

Οι εξετάσεις στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης ολοκληρώνονται το Σάββατο 27 Ιούνη και στις 29 Ιούνη ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

  • Στην Α Δέσμη,μηχανογραφικό δελτίο έχουν συμπληρώσει 40.105 υποψήφιοι, από τους οποίους οι 18.857 είναι τελειόφοιτοι και οι 21.248 απόφοιτοι.
  • Στη Β Δέσμη,υποψήφιοι είναι 10.735, από τους οποίους οι 5.211 είναι τελειόφοιτοι και οι 5.524 είναι απόφοιτοι.
  • Στη Γ Δέσμη μηχανογραφικό δελτίο έχουν συμπληρώσει 27.757 υποψήφιοι, από τους οποίους 15.036 τελειόφοιτοι και 12.721 απόφοιτοι.
  • Στη Δ Δέσμη μηχανογραφικό δελτίο συμπλήρωσαν 63.206 υποψήφιοι, από τους οποίους οι 36.124 είναι τελειόφοιτοι και οι 27.082 απόφοιτοι.
"Χαριστική επιλογή" επιτηρητών

Για στελέχωση κάποιων από τις Επιτροπές Γενικών Εξετάσεων με εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που στελέχωσαν και το μηχανισμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, τονίζοντας ότι πρόκειται για "ανταμοιβή για τις "υπηρεσίες" που προσέφεραν".

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει ότι η συγκρότηση επιτροπών των Γενικών Εξετάσεων στα τρία εξεταστικά κέντρα της Καρδίτσας που κατάρτισε ο διευθυντής Ββάθμιας Εκπαίδευσης "κρίνεται λίαν επιεικώς απαράδεκτη και βάλλει κατά του κύρους και της αξιοπιστίας των εξετάσεων". Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι "οι επιτροπές στελεχώθηκαν στην πλειοψηφία τους από εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιήθηκαν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ως ανταμοιβή για τις "υπηρεσίες" που προσέφεραν" και ζητά την ανασυγκρότηση των επιτροπών αυτών, για να μην προσβληθεί στην Καρδίτσα το κύρος των εξετάσεων.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας τονίζει ότι "το γεγονός αυτό το είχαμε καταγγείλει στο νομάρχη Καρδίτσας στις 4/6/98 (και διά Τύπου), ώστε να ελέγξει τους προϊσταμένους εκείνους που θα έκαναν χαριστικές πράξεις στους υπαλλήλους τους, που θα δήλωναν συμμετοχή στο διαγωνισμό - παρωδία του ΑΣΕΠ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ