Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Σύμμαχός μας ο λαός

Παρεμβάσεις στην προχτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΝΑΣ

"Εμείς έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Εχουμε τους φίλους και συναγωνιστές μας. Και μαζί τους θα παλέψουμε". Αυτό το μήνυμα, αυτός ο δρόμος δουλιάς στην πορεία προς τις εκλογές, αναδείχτηκε στην Ολομέλεια της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), που πραγματοποιήθηκε προχτές στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας.

Στόχος της δουλιάς, όπως σημείωσε τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και επικεφαλής της ΝΑΣ πανελλαδικά, Σπ. Χαλβατζής,αλλά και οι παραβρισκόμενοι - εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού χώρου - είναι η συστράτευση και νίκη των δυνάμεων, που, ανεξάρτητα από ειδικότερες πολιτικές επιλογές, θέλουν να εκφράζουν και να φέρνουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων, να παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Για μια άλλη πολιτική στη ΝΑ και γενικότερα. Για μια ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Τα ζητήματα που πρέπει να παλέψουν, πολλά. Η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων - στις οποίες αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δ. Αγκαβανάκης.Η καταπάτηση δασικών εκτάσεων - αναφέρθηκε το παράδειγμα των κληρονόμων του Νάστου, στην Ηλιούπολη, από τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης,

Κυριάκο Κανελλόπουλο.Ακολούθησαν μια σειρά παρεμβάσεων σε ζητήματα που απαιτούν δράση από τη ΝΑΣ. Ο Α. Ραλλάτος,αντιπρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης των ελεύθερων χώρων και στη νομιμοποίηση, από τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, όλων των καταπατήσεων που έγιναν μέχρι το 1985. Στις καταστροφικές συνέπειες της Περιφερειακής Υμηττού αναφέρθηκε ο Π. Κυριακίδης,υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης. Από την πλευρά του, ο Π. Τσουκαλάς,υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας, αναφέρθηκε στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και στους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Β. Δημόπουλος,μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ανάληψη από τη χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο όνομα της οποίας - της νέας "Μεγάλης Ιδέας", όπως θέλουν να την παρουσιάζουν - επιχειρούν την καταστροφή του περιβάλλοντος της Αττικής. Να εντείνουμε τη δράση μας και την επαφή μας με τον κόσμο, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Γ. Κατημερτζής.Ενώ ο βετεράνος συνδικαλιστής Κ. Μαραγκουδάκης αναφέρθηκε στις πληγές του Λεκανοπεδίου, στο συγκοινωνιακό και το νέφος.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η δράση στην πορεία προς τις εκλογές, αλλά και μετά, πρέπει να δυναμώνει καθημερινά. Να αναδεικνύει προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, η επαφή με το λαό αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ