Κυριακή 19 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΠΕΙΡΑΙΑ
"Μαύρο" στους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής

"Ενώ η ανεργία στον Πειραιά καλπάζει και ήδη σε ορισμένους κλάδους όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αγγίζει το 90%, ο υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ Δ. Σαράφογλου κάνει κρουαζιέρες στο Σαρωνικό, υποσχόμενος τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής για την εργατική τάξη πολιτικής και κουστωδία υπουργών, με επικεφαλής τον Κ. Λαλιώτη, εξαγγέλλει νέα μέτρα για την απασχόληση στη Ζώνη, που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από την παραπέρα συρρίκνωσή της και το πέταγμα από τη δουλιά ακόμα 1.500 εργατών. Η μόνη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να σφίξουν και άλλο το σκοινί στο λαιμό μας είναι η ενωμένη αντίσταση όλων όσοι θίγονται από αυτή την πολιτική. Μία καλή ευκαιρία είναι οι εκλογές του Οκτώβρη. Στις εκλογές αυτές πρέπει να καταδικαστούν όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και όλοι όσοι δουλικά εφαρμόζουν την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Ολοι όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν τα Νομαρχιακά Συμβούλια για να προωθήσουν τις αντιλαϊκές εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΑΣ Πειραιά,με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου νομάρχη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Δ. Σαράφογλου και τη φιέστα που διοργάνωσε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το διυπουργικό όργανο για να επαναβεβαιώσει στην ουσία την πρόθεσή του να συρρικνωθεί η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

"Ο Δ. Σαράφογλου, αφού υπηρέτησε πιστά την κυβερνητική πολιτική από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, και κατά συνέπεια έχει και τεράστιες προσωπικές ευθύνες, προσπαθεί τώρα να υφαρπάξει την ψήφο του λαού για να συνεχίσει από άλλη θέση το αντιλαϊκό έργο που του έχουν αναθέσει τα αφεντικά του", συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ και προσθέτει:

"Μας λέει ότι ένα από τα "ατού" του συνδυασμού του είναι το ότι στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Τούτο μπορεί να είναι "ατού" για τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να ωφεληθούν από αυτό. Εξάλλου ο ίδιος ο Δ. Σαράφογλου ομολογεί ότι ένα άλλο "ατού" του είναι το ότι τον διακατέχει η αντίληψη, αλλά έχει και τη δυνατότητα, συστηματικής συνεργασίας με την κεντρική εξουσία. Με τους νεκροθάφτες δηλαδή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προσπαθούν να τη μετατρέψουν από λαϊκό μετερίζι στο μακρύ χέρι του κράτους στην τσέπη των δημοτών. Με τέτοια "ατού" δεν είναι διόλου περίεργη η στήριξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου στον Δ. Σαράφογλου. Ο εργαζόμενος όμως τι έχει να κερδίσει από την εκλογή του Δ. Σαράφογλου; Τίποτα, εκτός από την ακόμα σκληρότερη εφαρμογή της πολιτικής που ήδη τον έχει φτάσει στα όρια του λιμού. Τα "ατού" που επικαλείται ο Δ. Σαράφογλου αρκούν για την καταψήφισή του.

Την ίδια ώρα που ο εκλεκτός υποψήφιος της κυβέρνησης και των εφοπλιστών με κάθε τρόπο δηλώνει την πίστη του στους πάτρωνές του, αλλά δε λέει λέξη για την ανεργία που μαστίζει τον Πειραιά, ο πολιτικός του μέντορας Κ. Λαλιώτης τάζει δισεκατομμύρια από τους πόρους του ΟΑΕΔ, όχι για να αναζωογονηθεί η Ζώνη, αλλά για να φύγουν από εκεί άλλοι 1.500 εργάτες διά της μεθόδου της τάχα εξασφαλισμένης απασχόλησης αλλού. Αυτόν τον εμπαιγμό ο σημερινός νομάρχης Πειραιά Χρ. Φωτίου με περισσή υποκρισία τον χαρακτηρίζει πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και ο επίδοξος αντικαταστάτης του Δ. Σαράφογλου ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει, εάν ο λαός το επιτρέψει, το έργο του προκατόχου του".

Ενόψει των εκλογών βρισκόμαστε μπροστά σε μια σχεδιασμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και απάτης με τα κάθε λογής προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνει η ΝΑΣ Πειραιά και προσθέτει: "Ολοι αυτοί που ήδη τα έχουν αρπάξει χοντρά ρίχνουν προεκλογικά ψίχουλα και ταυτόχρονα προετοιμάζουν την οριστική αφαίμαξη του λαού. Στο παιχνίδι αυτό ενεργό ρόλο παίζει και ο Δ. Σαράφογλου, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.Ως γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ όμως τίποτα δεν έκανε για την προώθηση έργων, όπως για παράδειγμα ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός στην Ψυττάλεια. Τώρα υπόσχεται ότι θα ολοκληρώσει ένα έργο που έπρεπε ήδη να λειτουργεί.

Στις εκλογές του Οκτώβρη όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Ο λαός θα τους βάλει στο περιθώριο. Μέχρι τότε θα συνεχίσει τον αγώνα του. Η ΝΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους, και τις πολλαπλά εκμεταλλευόμενες γυναίκες να πυκνώσουν τις γραμμές αυτών που αντιστέκονται και να αντεπιτεθούν με όλα τα μέσα. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 23 Ιουλίου, δείχνοντας στην κυβέρνηση ότι δε σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όταν θεμελιώδη δικαιώματα καθαγιασμένα με το αίμα των εργατών επιχειρείται να καταργηθούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ