Κυριακή 19 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΑΕΑ - ΕΑΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Τιμούν τη μέρα ματαίωσης της επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες μαζί της ΕΑΜογενείς Ενώσεις την Τετάρτη 22-7-98 θα τιμήσουν την 55η επέτειο της μεγαλειώδους και ανεπανάληπτης μαχητικής διαδήλωσης του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στις 22 Ιούλη του 1943 ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής και γενικά ενάντια στους κατακτητές, που είχε 30 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Καλούνται να πάρουν μέρος: Ο λαός της Αθήνας, η σπουδάζουσα νεολαία, η κυβέρνηση, η Βουλή, ο νομάρχης, τα πολιτικά κόμματα, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, οι στρατιωτικές αρχές, τα πνευματικά ιδρύματα και οι αντιστασιακές οργανώσεις με τα λάβαρά τους.

- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αρχίζει στις 11 π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (Χρ. Λαδά - πάροδος Σταδίου). Συγκέντρωση στις 11.20 π.μ. στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου είναι εντοιχισμένη πλάκα για τις ΕΠΟΝίτισσες και ΕΠΟΝίτες Σταθοπούλου, Λίλη, Χατζηθωμά κ.ά., και 11.30 π.μ. η έναρξη της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ