Κυριακή 19 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Να μην ερημώσουν τα χωριά

Κάλεσμα προς τους κατοίκους των έντεκα χωριών της Κεφαλονιάς, που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Ελιού Προννών απηύθυνε ο Νίκος Παγουλάτος, υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης",προκειμένου να αποτραπεί ο αργός θάνατος της επαρχίας από τα "εκσυγχρονιστικής" σχέδια της κυβέρνησης.

Στην παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξης και της υποψηφιότητας του Ν. Παγουλάτου, καταγράφηκε η αγωνία των κατοίκων για την ερήμωση των χωριών μετά την εφαρμογή του "Καποδίστρια".

"Πρέπει να μπει τέλος στο ντόπιο πολιτικό - οικονομικό κατεστημένο της περιοχής μας, που με τη σύμφωνη γνώμη του οδήγησε τον τόπο μας στη μιζέρια, στη φτώχεια, στο μαρασμό και τελευταία με το Σχέδιο "Καποδίστριας", ουσιαστικά στη διάλυση των κοινοτήτων μας", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Παγουλάτος και συνέχισε: "Με τη συγκρότηση της παράταξής μας επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλων των τίμιων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ' εξοχήν αντιπροσωπευτικός λαϊκο - δημοκρατικός θεσμός, άμεσα συνδεδεμένος με τα τοπικά προβλήματα και την προοπτική της κοινωνίας".

Καταλήγοντας ο Ν. Παγουλάτος υπογράμμισε ότι η παράταξη δεσμεύεται ότι δε θα εφαρμόσει τη φορομπηχτική πολιτική της κεντρικής εξουσίας, σημειώνοντας, ότι ειδικά στην περιοχή κάτοικοι και δήμος πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου - Λυκείου Πάστρας, όπου φοιτούν τα παιδιά της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ