Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουμε...

Συμπληρώνονται φέτος 18 χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας και αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου,έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες. Οπως κάθε χρόνο, εργαζόμενοι και φοιτητές τιμούν τη μνήμη της. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,από κοινού με τοΣύλλογο Φοιτητών Παντείου,του οποίου ήταν μέλος η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, διοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 28 Ιούλη, έξω από την ΕΤΜΑ, για να τιμήσουν την αγωνίστρια, "όπως και εκείνη όρθια και περήφανα αγωνίστηκε".

"Σήμερα, μετά από 18 χρόνια, η ζωή της νεολαίας περνά μέσα από τις συμπληγάδες του "εκσυγχρονισμού", ασφυκτιά, συνθλίβεται μέσα στα στενά καλούπια του "ευρωπαϊκού οράματος" το οποίο ανέλαβαν να εκλαϊκεύσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι ξεπουλημένες ηγεσίες της συναίνεσης και του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο τιμής και μνήμης από το θάνατο της Σωτηρίας.

"Οι κατακτήσεις των εργαζομένων, υπογραμμένες με το αίμα τους, αφαιρούνται με βίαιο τρόπο, το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στη δουλιά και στη ζωή βρίσκονται στο στόχαστρο της μεγάλης επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Το ίδιο το απεργιακό δικαίωμα καταργείται με κυβερνητικές εντολές μέσω δικαστικών αποφάσεων της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης"", επισημαίνει η ανακοίνωση για να συνεχίσει: "Μας ζητάνε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, να αποδεχτούμε ότι είμαστε όλοι μαζί συνυπεύθυνοι για την ανεργία, να δεχτούμε την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας. Στόχος τους είναι, η νεολαία να βρίσκεται έξω από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, μακριά από τα συνδικάτα για να μπορούν πιο εύκολα να χειραγωγήσουν τη συνείδηση της νεολαίας και να οδηγήσουν την αντίδραση και αγανάκτησή της σε ακίνδυνα μονοπάτια χωρίς τη δύναμη και προοπτική". Τέλος, η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, αναπτύσσοντας νέους αγώνες, να δυναμώσουν την παρέμβασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ