Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Δικαιούνται το επίδομα

Λεων. Αυδής: Χρειάζεται ενιαίο σύστημα αμοιβής, χωρίς διακρίσεις

Να καταβληθούν αναδρομικά τα επιδόματα παραγωγικότητας τεσσάρων χρόνων, που δεν τους έχουν χορηγηθεί, διεκδικούν τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησαν χτες νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του δήμου στην οδό Λιοσίων.

Το επίδομα που χορηγείται στους εργαζόμενους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, από το 1993 έως και το 1996 δεν καταβαλλόταν στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, όπως και σε άλλους δήμους. Αυτά τα ποσά - συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων δραχμών περίπου, μαζί με τις εισφορές του δήμου σε ασφαλιστικά ταμεία - διεκδικούν σήμερα οι εργαζόμενοι.

"Το επίδομα παραγωγικότητας είναι δίκαιο να δοθεί στους δημοτικούς υπαλλήλους και εξάλλου αποτελεί μια οφειλόμενη μισθολογική βελτίωση, ενόψει της άγριας λιτότητας", τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", όταν συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του δήμου, στη συγκέντρωσή τους μπροστά από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων.

Αλλά το θέμα, όπως υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, "δεν είναι η διεκδίκηση του ενός ή του άλλου επιδόματος. Πρέπει να υπάρξει δίκαιο και ενιαίο σύστημα αμοιβής όλου του προσωπικού των ΟΤΑ, χωρίς διακρίσεις σε κατηγορίες.Οι όροι αμοιβής πρέπει να καθορίζονται με συλλογική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ΚΕΔΚΕ και στις Ομοσπονδίες και να είναι οι ίδιοι για όλο το προσωπικό των ΟΤΑ".

Πέρα από τους όρους αμοιβής - συνέχισε ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" - "υπάρχουν και όροι εργασίας, που η ρύθμισή τους είναι αναγκαία και επείγουσα".

Ετσι, όπως υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, πρέπει να καταργηθεί το σύστημα των πλασματικών υπερωριών που δημιουργεί εξαρτήσεις των εργαζομένων από τις δημοτικές αρχές και ενισχύει το σύστημα των πελατειακών σχέσεων.Πρέπει ακόμα να ρυθμιστούν οι παροχές σε είδος, που αποτελούν αιτία ή ευκαιρία για την ανάπτυξη διαφόρων κυκλωμάτων. Προπάντων, πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, που πολλοί δήμοι και οπωσδήποτε ο Δήμος Αθηναίων αρνούνται να εφαρμόσουν!

Να σημειώσουμε ότι σε συνάντηση της διασωματειακής επιτροπής των εργαζομένων με το δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο, την περασμένη βδομάδα, ο τελευταίος τους απάντησε "ότι η χορήγηση του επιδόματος ήταν κυβερνητική απόφαση και, κατά συνέπεια, αν η κυβέρνηση δώσει τα χρήματα, ο ίδιος θα τους τα μοιράσει"... Χτες, όταν μετά από πορεία κατέληξαν ξανά στο γραφείο του δημάρχου, ο ίδιος - όπως κάθε άλλος αρμόδιος - απουσίαζε και οι πόρτες ήταν κλειστές, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο επικεφαλής της... αστυνομικής δύναμης που τους υποδέχτηκε.

"Ο δήμαρχος είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για κυβερνητικές ευθύνες, αφού ο ίδιος ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ λειτούργησε πυροσβεστικά σε κάθε διεκδίκηση που εκδηλώθηκε αυτά τα χρόνια", σχολίασε μετά και τις εξελίξεις αυτές ο Ν. Δέτσης,μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθήνας και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ