Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυση κατά της "Ολυμπιακής"

Στη διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" επιρρίπτουν ευθύνες οι εργαζόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στον εθνικό αερομεταφορέα. Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χτες η ΟΣΠΑ κάνει λόγο για απώλεια εσόδων 3,2 δισ. δραχμών από ματαιώσεις πτήσεων το πρώτο τετράμηνο του 1998 (1 - 1 - 1998 μέχρι 30 - 4 - 1998). Η ΟΣΠΑ στρέφεται κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της "Ολυμπιακής" και κατά παντός υπευθύνου, καταγγέλλοντας ότι με δηλώσεις τους και σκόπιμες πράξεις ή παραλείψεις καταρράκωσαν το κύρος του εθνικού αερομεταφορέα και τον έφεραν στα πρόθυρα της διάλυσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επέμβαση του εισαγγελέα, ενώ στη μηνυτήρια αναφορά παραθέτουν σωρεία στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο τετράμηνο η "Ολυμπιακή" είχε 2.136 ματαιώσεις στις εσωτερικές και εξωτερικές πτήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκίμασε τις ενέργειες των εργαζομένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. "Πιστεύουμε, είπε ο Δ. Ρέππας, ότι είναι περιττές και επιζήμιες για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ οι πρωτοβουλίες αυτές". Αρνήθηκε, βέβαια, να θίξει τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης κατά της "Ολυμπιακής" (Πάγκαλος κλπ.) και αρκέστηκε σε νουθεσίες για "συνεργασία" και"συνεννόηση" διοίκησης και εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ