Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατακαλόκαιρο η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης
  • Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ενώ το Σεπτέμβρη το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή
  • Σήμερα, επίσης, θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Γενικών Εξετάσεων

Κατακαλόκαιρο επέλεξε, για ακόμη μια φορά, το υπουργείο Παιδείας να "περάσει" το νομοσχέδιο που διαλύει την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, που ήδη έχει καταδικάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Χθες σε σύσκεψη με θέματα παιδείας που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση, ενώ το Σεπτέμβρη αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, το οποίο "κυοφορείται" εδώ και χρόνια και δεν προωθήθηκε, κάτω από τις αντιδράσεις γονιών, μαθητών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία.

Με το νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, καταργούνται τα ΤΕΛ, τα ΕΠΛ και οι ΤΕΣ και θεσμοθετούνται τα λεγόμενα Τεχνικά - Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ). Οι ρυθμίσεις για την τεχνική εκπαίδευση συνδέονται άμεσα με τη διαδικασία του "φιλτραρίσματος" των μαθητών στο "ενιαίο" λύκειο και διοχέτευση των "απόβλητων" μαθητών στη στενή επαγγελματική κατάρτιση.

Επίσης κατά τη χθεσινή σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε η στήριξη της κυβέρνησης στο έργο διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αφού όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας το "πρόγραμμα" του υπουργείου Παιδείας θα ενισχυθεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από κονδύλια του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Στο μεταξύ, σήμερα θα δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Γενικών Εξετάσεων και εισιτήριων εξετάσεων των ΤΕΛ. Μετά τη 1 το μεσημέρι, αναρτώνται στα λύκεια της χώρας οι αναλυτικοί πίνακες με τα ονόματα και τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Εξετάσεων, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια Λύκεια απομακρυσμένων περιοχών της χώρας οι βαθμολογικές καταστάσεις να τοιχοκολληθούν αύριο ως τις 8 το πρωί. Τέλη Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει και τις βάσεις για κάθε δέσμη. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν πρόσβαση στο INTERNET μπορούν να πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους μετά τη 1 το μεσημέρι. Η διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας στο INTERNET είναι http: //www.ypepth.gr/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσα να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην αντιδραστική ανατροπή στο σχολείο (2013-08-31 00:00:00.0)
Με διαδικασία «κατεπείγοντος» το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (2013-08-31 00:00:00.0)
Στο όνομα της αναβάθμισης διαιωνίζεται η υποβάθμιση (2006-05-09 00:00:00.0)
Από τα ΤΕΕ σε στρατιωτικές σχολές (2005-01-29 00:00:00.0)
Εναρμονισμένο με τις προτάσεις των βιομηχάνων, το νομοσχέδιο (1998-08-14 00:00:00.0)
Οι μαθητές στην αντεπίθεση (1998-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ