Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΚΕΒΕ
Στηρίζουμε αγωνιστές δημάρχους

Να υποστηρίξουν υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές και να δημιουργήσουν σε όλους τους δήμους επιτροπές για τη στήριξη αγωνιστικών συνδυασμών, καλεί η "Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων" (ΔΗΚΕΒΕ), με ανακοίνωσή της, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και τους αυτοαπασχολούμενους, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι ΕΒΕ τα προηγούμενα χρόνια δέχτηκαν μια οξύτατη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που βρήκε συμπαραστάτες τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η χρόνια λιτότητα, τα φορομπηχτικά μέτρα, η χρηματοδοτική ασφυξία, τα αυξημένα έξοδα, η πτώση του τζίρου, ήταν τα κεντρικά προβλήματα που αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για μια σειρά προβλήματα που δημιούργησε η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.

"Για την άναρχη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, θεωρήθηκαν υπεύθυνες οι βιοτεχνίες και έγιναν προσπάθειες για την αποπομπή τους. Οι βιοτεχνίες ενοχοποιήθηκαν, για το νέφος στις πόλεις, ενώ τα πανό των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατηγορήθηκαν για την κακή εμφάνιση των πόλεων και για το κυκλοφοριακό οι διαδηλώσεις", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΔΗΚΕΒΕ.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα βασικά κριτήρια για την ψήφο των ΕΒΕ, πρέπει να είναι η στάση των υποψηφίων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και εκφράζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, απέναντι στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, καθώς και απέναντι στα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματοβιοτεχνών.

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους μικρούς ΕΒΕ να πάρουν ενεργά μέρος στην προεκλογική μάχη και να κλείσουν τα αυτιά στις "σειρήνες" του συμβιβασμού και της αποστράτευσης, να "μπολιάσουν" τα προγράμματα αγωνιστικών συνδυασμών με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και να δώσουν τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες για τη στήριξη των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ