Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ραντεβού στα Ιλίσια

Με τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση στη Ν. Ιωνία, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ ολοκλήρωσε έναν κύκλο 115 προφεστιβαλικών εκδηλώσεων

Με μια κεντρική εκδήλωση, στη Ν. Ιωνία, αφιερωμένη στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ ολοκλήρωσε τον κύκλο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεών της. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο γραμματέας της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός, ενώ χαιρέτισε τη συγκέντρωση και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Σοφιανού:

"Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και φοιτητικοί σύλλογοι τίμησαν για άλλη μια χρονιά τη θυσία της συντρόφισσας Σωτηρίας. Κάνοντας επίκαιρο το μήνυμα - για την αντίσταση και την οργάνωση της αντεπίθεσης στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική λαίλαπα, για την καταδίκη του συμβιβασμού και της συναίνεσης που προβάλλεται και υλοποιείται από τις πουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων - μαζί με την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των εργατών και της νεολαίας, μπορούμε να θυμόμαστε ξανά και ξανά τη θυσία της Σωτηρίας.

Η ΚΝΕ έχει και τον κυριότερο λόγο να τιμά τη Σωτηρία. Η φοιτήτρια της Παντείου βρέθηκε έξω από την ΕΤΜΑ για να μοιράσει υλικό στους εργάτες, γιατί ήταν Κνίτισσα. Γιατί ήταν μια από τους πολλούς νέους αγωνιστές, που μόνο η ΚΝΕ μπόρεσε και μπορεί να διαμορφώνει και να διαπαιδαγωγεί με τη δράση της στη νεολαία, με την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ.

Η θυσία της συντρόφισσάς μας αναδείχνει ακόμα τη σημασία της στράτευσης σε καιρούς δύσκολους, την αξία της οργανωμένης πάλης για να αλλάξει η εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε.

Η Οργάνωση Αθήνας, μ' αυτήν την εκδήλωση αφιερωμένη στη Σωτηρία, κλείνει ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποίησε, σε κάθε γωνιά της Αθήνας με 115 εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με δεκάδες χιλιάδες υλικό που μοιράστηκε στους νέους. Συζητήσαμε, μας άκουσαν, προβληματίσαμε χιλιάδες. Είδαν για άλλη μια φορά οι νέοι την ΚΝΕ να προβάλει τη δική μας αντίληψη για τη σχέση των νέων με την πολιτική. Με τη γλώσσα των προβλημάτων, των ενδιαφερόντων και αναγκών της νεολαίας, προβάλαμε τις θέσεις μας και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Κλείνει η προφεστιβαλική δράση στην Αθήνα και ταυτόχρονα ξεκινάει η ετοιμασία της μεγάλης συνάντησης των νέων με το ΚΚΕ, των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στα Ιλίσια 17 - 20 Σεπτέμβρη. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική πρωτοβουλία επαφής με το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, είναι η μόνη σε έκταση και μαζικότητα πολιτική δραστηριότητα, που απευθύνεται στους νέους και αγκαλιάζεται από τους νέους. Είναι η δική μας απάντηση σε όσους μιλάνε για απολίτικη νεολαία ή απολίτικη δράση στη νεολαία. Και το Φεστιβάλ είναι η δική μας πολιτική δράση και οι δρόμοι που ανοίγονται για να φτάνει πλατιά στους νέους η άλλη φωνή, η διαφορετική μαζί και ρεαλιστική αγωνιστική διέξοδος, του ΚΚΕ.

Λέμε ότι στη νεολαία υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Υπάρχει διάχυτη η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής. Οι νέοι είναι αντιμέτωποι με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, με την ανεργία και την ανασφάλεια με τα ναρκωτικά και κάθε λογής υποκατάστατα, με μια παιδεία που διαρκώς υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται, με τους ταξικούς φραγμούς να δυναμώνουν. Σε αυτό το έδαφος ξεδιπλώνεται η δική μας δράση. Τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δημιουργούν νέες δυνατότητες για να μπορέσουμε με τη δική μας ιδεολογική, πολιτική, μαζική δράση να οδηγηθεί η αγανάκτηση και η οργή της νεολαίας στον ένοχο, να αναζητήσουν τις αιτίες, να συναντηθούν με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ. Θέλουμε να δυναμώσει η πολυμέτωπη αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος. Να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες και η συλλογική δράση των νέων, να συναντηθούν και να συντονιστούν αυτοί οι αγώνες με την εργατική τάξη, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συμβάλλοντας και οι νέοι στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του μετώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ