Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλείνουν το οδοντιατρείο για τους ασθενείς με AIDS

Με "λουκέτο" απειλούνται το οδοντιατρείο και το συντονιστικό κέντρο της κατ' οίκον νοσηλείας για φορείς και ασθενείς του AIDS, που στεγάζονται στο Περίπτερο της "Βίλας Δρακοπούλου". Αυτή τη φορά η λειτουργία των δύο υπηρεσιών "μπλοκάρεται" όχι από τους κατοίκους της περιοχής Πατησίων, αλλά από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Α. Μαρτίνη.Το τριετές συμβόλαιο που είχε κάνει το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) με τον ΕΕΣ έληξε στις 15 Ιούλη 1998. Με εξώδικο, που απέστειλε η διοίκηση του ΕΕΣ στις 3 Ιούλη στο ΚΕΕΛ, ζητεί να αποδώσει στον ΕΕΣ τη χρήση του χρησιδανεισθέντος ακινήτου.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων φορέων από τον ιό του AIDS. Σημείωσαν ότι τόσο το οδοντιατρείο, όσο και το κέντρο κατ' οίκον νοσηλείας εξυπηρετούν περί τα 1.000 άτομα ετησίως.

Μπορεί η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ να δείχνει ότι το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος - που δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να διαφημίζει ο πρόεδρός του - περιορίζεται σε επουσιώδη ζητήματα. Την ευθύνη, όμως, γι' αυτή την εξέλιξη έχει αποκλειστικά η πολιτεία που δε φρόντισε να εξασφαλίσει και στους ασθενείς από τον ιό του AIDS οδοντιατρική περίθαλψη ενταγμένη στο ευρύτερο υγειονομικό σύστημα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο ΕΕΣ αναφέρει ότι το ακίνητο παραχωρήθηκε προσωρινά στο ΚΕΕΛ το 1995, για τη στέγαση του οδοντιατρείου, κατόπιν πολλών παρακλήσεων του υπουργείου Υγείας. Ο ΕΕΣ παραχώρησε το Περίπτερο στον Οργανισμό, λόγω χρησιδανείου για μία διετία, παρόλο που από τη διαθήκη του διαθέτη Δρακόπουλου δεν είχε αυτή την ευχέρεια, και συνέστησε στο ΚΕΕΛ να βρει κατάλληλο χώρο για την οριστική του εγκατάσταση. Το χρησιδάνειο έληξε στις 15 Ιούλη 1997 και κατόπιν νέας παράκλησης της διοίκησης του ΚΕΕΛ δόθηκε ετήσια παράταση. Ο ΕΕΣ καλεί τους διαμαρτυρόμενους φορείς "να στραφούν κατά του ΚΕΕΛ, το οποίο παρέλειψε επί τριετία να εξεύρει κατάλληλο οίκημα για τη στέγασή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ