Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παράνομες οι προσλήψεις, αλλά μπορούν να γίνουν νόμιμες...

Παραμονές δημοτικών εκλογών και στο Δήμο Νίκαιας συνεχίζονται οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ - οι οποίες επιβαρύνουν το Δήμο με 300 εκατομμύρια δρχ. - με τη "συνεργασία" του ΟΑΕΔ και την ανοχή του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Το γεγονός αυτό έχει καταγγείλει εδώ και τέσσερις μήνες η "Δημοκρατική Ενότητα" (ΔΕ) στο δημοτικό συμβούλιο, στο ΑΣΕΠ και στον ΟΑΕΔ, ότι δηλαδή μέσω της ΔΕΤΕΟΠΑΝ έγιναν 189 προσλήψεις, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΑΣΕΠ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΤΕΟΠΑΝ, θεωρεί τις προσλήψεις άκυρες, καθώς δεν τηρήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες, αλλά με την ίδια επιστολή υποδεικνύει τον τρόπο, που μπορούν οι προσλήψεις να γίνουν "νόμιμες"!

Από την πλευρά του ο ΟΑΕΔ δικαιώνει το δήμαρχο Νίκαιας Β. Τράπαλη,θεωρώντας ότι οι προσλήψεις των 189 υπαλλήλων είναι καθ' όλα νόμιμες. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του Οργανισμού προς το δημοτικό σύμβουλο της ΔΕ Δ. Σεϊτανίδη,ο οποίος είχε στείλει στον ΟΑΕΔ έγγραφη αναφορά για το θέμα, επισημαίνεται: "Μετά από έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη ΔΕΤΕΟΠΑΝ εγκρίθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθμ. 33126/97 Απόφασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η επιχείρηση κάλυψε όλες τις θέσεις προσλαμβάνοντας άτομα εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ".

Στην καταγγελία της ΔΕ ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, ο ΟΑΕΔ απαντά ότι "η Διεύθυνση Επιθεώρησης μετά από έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης διαπίστωσε την απασχόληση των περισσότερων επιχορηγούμενων μισθωτών λόγω του ότι οι υπόλοιποι απουσίαζαν για εξωτερικές εργασίες ή προσωρινή απασχόληση σε εξωτερικά τεχνικά έργα"! Να σημειωθεί ότι πριν τέσσερις μήνες, τα από 12 έργα τα οποία η Δημοτική Αρχή υποστήριζε ότι είχε ξεκινήσει η ΔΕΤΕΟΠΑΝ, τα έξι δεν είχαν ξεκινήσει καν, ενώ από τα υπόλοιπα, τα δύο είχαν δοθεί σε εργολάβους.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, πριν τέσσερις μήνες, η ΔΕ είχε στείλει δύο επιστολές με τις οποίες ζητούσε να μάθει, από τον ίδιο τον δήμαρχο, το αντικείμενο εργασίας των προσληφθέντων. Η απάντηση από υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου ήταν μια λίστα με ονόματα και θέσεις εργασίας, η γενικότητα της οποίας δεν έδινε ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην επιχείρηση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη σταθερή κρατική επιχορήγηση η λύση (2004-10-07 00:00:00.0)
Εγιναν όλα... (2000-10-04 00:00:00.0)
Εκχώρηση υπηρεσιών με πρόσχημα την ανεργία (2000-10-04 00:00:00.0)
Δημοτική πολιτική με ρουσφέτια (1998-05-28 00:00:00.0)
Προσλήψεις χωρίς αντίκρισμα (1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ