Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ' ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ
... και με την τσέπη αδειανή!

Κάθε χρόνο και λιγότεροι είναι εκείνοι που φεύγουν για καλοκαιρινές διακοπές, ειδικά αυτήν την κατ' εξοχήν περίοδο διακοπών. Σημαντική μείωση, σε σχέση με πέρυσι, παρουσίαζε και χτες η κίνηση στους εθνικούς δρόμους και το λιμάνι του Πειραιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου δε χρειάστηκε να δοθεί λωρίδα κυκλοφορίας για τους εκδρομείς, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση εμφάνιζε μείωση σε ποσοστό 4,5% σε σχέση με πέρυσι.

Για όσους έφυγαν πάντως, ταιριάζει απόλυτα το "όπου φύγει φύγει", αφού χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι που έφυγαν από την τσιμεντούπολη του καύσωνα και του νέφους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μέχρι χτες το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι η κίνηση ήταν αυξημένη, εντούτοις, διεξαγόταν - όπως μας είπαν οι υπάλληλοι των διοδίων - χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Στα διόδια της Ελευσίνας, απ' το πρωί μέχρι το απόγευμα, είχαν περάσει προς την Κόρινθο πάνω από 15.000 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένονταν να περάσουν άλλα 25.000. Αντίθετα, συνηθισμένη ήταν η κίνηση στα διόδια στα Κιούρκα, αφού μέχρι το μεσημέρι είχαν περάσει περίπου 20.000 αυτοκίνητα.

Στις 4.00 το απόγευμα δόθηκε μία λωρίδα στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος του Δαφνίου μέχρι την Ελευσίνα, η οποία, όμως, δε χρειάστηκε και έτσι επανήλθε η κυκλοφορία στην κανονική της ροή. Την ίδια ώρα, γίνονταν παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Απομάχων, της Ν. Κηφισίας, στη Βαρυμπόμπη και στη γέφυρα του Κρυονερίου. Επίσης, από τις 4.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ, απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών που μετέφεραν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1.5 τόνο στη νέα και παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τη Λεωφόρο Κηφισού μέχρι το Νέο Κόμβο Τριπόλεως. Η κίνηση των φορτηγών, επίσης, απαγορεύτηκε από τις 4.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τη γέφυρα του Τατοϊου μέχρι και τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου στις Θερμοπύλες.

Μ' αεροπλάνα και βαπόρια

Ομαλή ήταν η κίνηση τις πρωινές ώρες, χτες, στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να ταλαιπωρηθούν στο ελάχιστο οι ταξιδιώτες. Ετσι, το πρωί αναχώρησαν 4.200 επιβάτες προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ πολύ μικρότερη ήταν η κίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού (2.700 επιβάτες). Ετσι, η κίνηση προς τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά - σε σχέση με την περασμένη χρονιά - είναι μειωμένη κατά 4,5%.

Στο 98% έφτασε χτες η πληρότητα, στα αεροπλάνα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", με κύριο προορισμό επιβατών τα νησιά του Αιγαίου, ενώ εισιτήρια δεν υπάρχουν για το επόμενο τριήμερο. Η "Ολυμπιακή" προειδοποιεί τους επιβάτες, ότι, σε περίπτωση που δεν έχουν κλείσει εισιτήριο, τότε να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να βρουν. Παρά όμως την κίνηση, το πρόγραμμα πτήσεων της "Ολυμπιακής" εξελίσσεται ομαλά. Αυξημένη κίνηση, τέλος, υπήρχε και στον ΟΣΕ και στα υπεραστικά Λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ