Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φόβος έξωσης για 120 οικογένειες

Σάρκα και οστά παίρνει ο φόβος της έξωσης για 2.000 κατοίκους στα Τουρκοβούνια, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει οικοπεδοφάγους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν 63 στρέμματα γης με συμβόλαια από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Στην έκταση αυτή όμως ζουν, τα τελευταία 50 - 60 χρόνια, άνθρωποι που έχουν αγοράσει τα οικόπεδά τους από κάποιον Παύλο Γρυπάρη.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Θεόδωρου Βεργέτη,που ο πατέρας του αγόρασε ένα οικόπεδο από τον Παύλο Γρυπάρη το 1946. Οι αδελφοί Καπράλου κάνουν αγωγή κλήσεως και το διεκδικούν παρουσιάζοντας συμβόλαια από την εποχή της τουρκοκρατίας, ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν τα 80 τ.μ. από τα 700 τ.μ. που είναι συνολικά το οικόπεδο. Μετά από 27 χρόνια ο Αρειος Πάγος δικαιώνει τους Καπράλους δίνοντας τη νομή του οικοπέδου.

"Είναι παράλογο μετά από 50 χρόνια που ζούμε σε αυτό το οικόπεδο, ο Αρειος Πάγος να το παραχωρεί στους οικοπεδοφάγους Καπράλους. Τα 80 τ.μ. είναι μόνο η αρχή. Αφού κέρδισε τη νομή του οικοπέδου, το επόμενο βήμα είναι να κερδίσει και την κυριότητα, δηλαδή και τα 700 τ.μ. και στο μέλλον τα 63 στρέμματα που υποστηρίζουν ότι τους ανήκουν στο λόφο Βριλησσού", λέει ο Θ. Βεργέτης.

Οι αδελφοί Καπράλου έχουν κάνει συνολικά 120 αγωγές. Οι 8 από αυτές εκδικάστηκαν τον Ιούνη από το Εφετείο Αθηνών και η απόφασή τους εκκρεμεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ