Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι απελάσεις αλλοδαπών εργαζομένων

Συνεχίζονται αμείωτα οι απελάσεις αλλοδαπών, που, όπως δημοσιεύαμε στο φύλλο της Τρίτης, οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται κυριολεκτικά "τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί", γιατί θεωρείται από τις υπηρεσίες του Δημοσίου ότι καταθέτουν πλαστό έγγραφο, προκειμένου να τους χορηγηθεί η λεγόμενη λευκή κάρτα εργασίας.

Πρόκειται για το Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου Α, που είναι ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εν λόγω κάρτα, το οποίο παρουσιάζει κάποιες ελλείψεις, όπως εικονικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Τανζανού υπήκοου, Χασάν Τσάντε,ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας 16 χρόνια, έχει ένα παιδάκι 4 χρόνων και κατέθεσε τα χαρτιά του για την κάρτα εργασίας. Το πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου Α, που μάλιστα πλήρωσε 20.000 δρχ σε μεσάζοντα για να το πάρει πιο γρήγορα, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας του, που οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση της οικογένειάς του, αφού του έχει ανακοινωθεί ότι απελαύνεται σήμερα το βράδυ στις 9.00.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα αστυνομικά τμήματα όπου κρατούνται οι αλλοδαποί, έχει καταφθάσει νεότερο σήμα, το οποίο επιβάλλει να μην γίνονται εξαιρέσεις όταν συντρέχουν οικογενειακοί ή άλλοι λόγοι.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά και πολλά άλλα αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού οι αλλοδαποί αυτοί εργαζόμενοι που έχουν το πρόβλημα με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, δεν έχουν την πρακτική δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αφού οι υποθέσεις τους δεν κρίνονται καν από τα δικαστήρια και οι ίδιοι δεν έχουν πρακτικά τη δυνατότητα καμιάς νομικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ