Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
Η κυβέρνηση δίνει το "δαδί" στους εμπρηστές

Επικίνδυνη και κυνική χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Μάκης Κοψίδης,υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΠΛΑΝΕΤ", σχετικά με τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Κοψίδης επισήμανε: "Πρόκειται για μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού της κυβέρνησης, μπροστά σ' αυτή την καταστροφή που συντελείται. Παράλληλα, η κυβέρνηση με διάφορα ευτράπελα επιχειρήματα προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει. Και την προσπάθειά της αυτή την κάνει και μέσα στη Βουλή. Αναφέρομαι στη χτεσινή συζήτηση που έγινε στη Βουλή όπου, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη, απερρίφθη με απαράδεκτο τρόπο πρόταση, που είχε κάνει το ΚΚΕ και επανέλαβε χτες και η Αλέκα Παπαρήγα, για έκτακτη σύγκληση της Βουλής, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα. Και ακόμα ο κ. Κακλαμάνης απέρριψε και το αίτημα που διατύπωσε στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα για 10λεπτη ενημέρωση της Βουλής από την κυβέρνηση, στο όνομα του Κανονισμού!

Εδώ ο κόσμος καίγεται, συνέχισε ο Μ. Κοψίδης, και καίγεται στην κυριολεξία και προβάλλουν την τυπολατρία. Τονίζω και την προκλητικότατη ενέργεια του προέδρου της Βουλής, που άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ, ότι δήθεν ζητάει συζήτηση για λόγους... εντυπωσιασμού! Είναι φανερό ότι με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει κάθε συζήτηση για τις πυρκαγιές, ώστε να κρύψει τις ευθύνες της. Από τις ενέργειές της και τη στάση της μέσα στη Βουλή, φανερώνεται το ποιόν της κυβέρνησης. Είναι μια επικίνδυνη και κυνική κυβέρνηση.Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε χτες για τη δήθεν υπερβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην κάλυψη των πυρκαγιών. Αφού πρόκειται για υπερβολή των ΜΜΕ, τότε γιατί δεν ενημερώνει τη Βουλή;".

Ο Μ. Κοψίδης τόνισε ακόμα πως: Από τις βασικές αιτίες των πυρκαγιών είναι και η λιτότητα στις δαπάνες που απαιτούνται για την προστασία των δασών. Σε αυτό έχουν ευθύνες και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ. Ομως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τα νομοσχέδια τόσο του υπουργείου Γεωργίας, που νομιμοποιούν ουσιαστικά την καταπάτηση δασικών εκτάσεων, όσο και από αυτό του υπουργείου Οικονομικών που δωρίζει 400.000 στρέμματα καταπατημένης δημόσιας γης.

Με δυο λόγια το "δαδί" στους εμπρηστές και καταπατητές το προσφέρει η κυβέρνηση με τα δασοκτόνα νομοσχέδιά της.

Αυτή είναι η αλήθεια και κανένα κοινοβουλευτικό τερτίπι της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της", κατέληξε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ