Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Γίνονται επικίνδυνοι"!

"Γίνονται επικίνδυνοι", αναφέρει σε μια αποκαλυπτικότατη - για το τι πράγματι συμβαίνει στην Κοκκινιά - ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Καταγγέλλουμε στο λαό του Πειραιά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, κατ' εντολήν της κυβέρνησης, με την οποία θέτει σε "αργία" από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου την Βέρα Νικολαϊδου, γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην δήμαρχο Κοκκινιάς και υποψήφια δήμαρχο στις ερχόμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή είναι η συνέχεια της μεθοδευμένης ποινικής δίωξης, με πολιτικές επιδιώξεις ενάντια στην Βέρα Νικολαϊδου, που στήθηκε από τα επιτελεία της κυβέρνησης, τον δήμαρχο Κοκκινιάς, Β. Τράπαλη (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) και των συμμάχων του (τα στελέχη του ΣΥΝ) που τον στηρίζουν.

Τους ανησυχεί η αποδοχή των θέσεων, των συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλουν την Βέρα Νικολαϊδου οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες.

Επιδιώκουν να σπιλώσουν ηθικά τους κομμουνιστές και να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Να καλύψουν τη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες, τη μετατροπή των Δήμων - πρωτοστατούντος του Δήμου Κοκκινιάς - από αγωνιστικό μετερίζι των λαϊκών αγώνων και συμφερόντων, σε όργανο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Τρέμουν μπροστά στην ογκούμενη αγανάκτηση των εργαζομένων. Φοβούνται την καταδίκη τους στις εκλογές. Γι' αυτό δε διστάζουν να αναβιώσουν πρακτικές του μαύρου παρελθόντος. Γίνονται επικίνδυνοι.

Η όλη σκευωρία εντάσσεται στην οργανωμένη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και τα στελέχη της να ποινικοποιήσουν την πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση, να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν κάθε αγωνιστική φωνή. Είναι συνέχεια των χιλιάδων μηνύσεων ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστές - εργάτες, την τρομοκρατία, τα ΜΑΤ και τον αντικομμουνισμό.

Το πρόσχημα που επιστρατεύτηκε είναι η δήθεν ζημιά του δήμου από την ανέγερση των σχολών "Ηράκλειτος" κατά τη θητεία της ως δήμαρχος. Τη στιγμή που οι ίδιες οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αποφανθεί για το αντίθετο.

Ετσι:

  • Προκάλεσαν ασφαλιστικά μέτρα για δέσμευση της περιουσίας της, που τα έχασαν.
  • Ενώ έκαναν ό,τι είναι δυνατόν να υπάρχει παραπομπή σε δίκη, οι ίδιοι μεθόδευσαν την αναβολή της όταν εκδικαζόταν στις 23 Ιούνη.
  • Και τώρα, κατακαλόκαιρο, και λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, εκδίδουν απόφαση για "αργία".

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Προσπαθούν να συντηρούν το θέμα για να το εκμεταλλευτούν εκλογικά.

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ καλεί τον πειραιώτικο λαό να καταδικάσει αυτή την ενέργεια. Να απαντήσει στον αποπροσανατολισμό και τη συκοφαντία, υπερψηφίζοντας στις ερχόμενες εκλογές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δεν πτοούνται από τέτοιες συκοφαντίες και διώξεις. Καμία απόφαση των κέντρων εξουσίας της άρχουσας τάξης δεν μπορεί να σταματήσει τη δράση μας. Αντιστεκόμαστε 80 χρόνια τώρα, με το λαό συμπορευόμαστε, απ' αυτόν αντλούμε τη δύναμή μας και το πάθος μας να συνεχίσουμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβοκάτσια Λογοθέτη σε βάρος του ΚΚΕ και της «Δημοκρατικής Ενότητας» (2006-08-26 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο ως το τελευταίο σπίτι! (1998-10-15 00:00:00.0)
Απαίτηση η ανάκληση της απόφασης για την Β. Νικολα'ϊδου (1998-08-18 00:00:00.0)
"Δε θέλουμε τους διώκτες στη γιορτή μας" (1998-08-14 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η ανήθικη δίωξη (1998-08-13 00:00:00.0)
Με την Βέρα Νικολα'ϊδου ξανά μπροστά (1997-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ