Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάλεσμα για κοινή αγωνιστική πορεία

Σε κοινή αγωνιστική πορεία διεκδίκησης λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του τόπου, κάλεσε όλους τους κοινωνικούς φορείς του Νομού Ηρακλείου, ο υποψήφιος νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Μιχάλης Φαρσάρης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ηρακλειώτης δικηγόρος που είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνδικαλιστές της περιοχής κι έχει υπηρετήσει για αρκετά χρόνια το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, ως πρόεδρος αλλά και απλό μέλος της διοίκησης, ανακοίνωσε τη διακήρυξη της ΝΑΣ για τις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές.

"Η διακήρυξή μας, τόνισε, αναφέρεται σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Βλέπουμε ότι εφαρμόζεται μια πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της ανάπτυξης της χώρας μας. Διαπιστώνουμε ότι η παραγωγική βάση συρρικνώνεται".

Στη συνέχεια ο Μ. Φαρσάρης είπε: "η αγροτική παραγωγή μαραζώνει. Οι δημόσιες επιχειρήσεις παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως και η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Είμαστε αντίθετοι με όλα αυτά και στηρίζουμε κάθε αγώνα και κάθε κίνηση που είναι υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων, υπέρ της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και της κοινωνίας γενικότερα, υπέρ των έργων προοπτικής που εντάσσονται στην υπηρέτηση του ανθρώπου και ως προς την ιεράρχηση: Αγωνιζόμαστε για τα έργα εκείνα που έχουν στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής και για αυτό και μεις έχουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την ανάπτυξη κάποιου άλλου τομέα που θα έχει σαν επίκεντρο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου".

Αναφερόμενος στην αναγκαστική συνένωση δήμων και κοινοτήτων, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ τόνισε την ανάγκη κατάργησης του αντιλαϊκού νόμου, ο οποίος, όπως τόνισε, διαίρεσε τις τοπικές κοινωνίες. "Είμαστε όλοι μάρτυρες περιπτώσεων χωριών που έχουν μεταξύ τους χωριστεί σε διαφορετικά στρατόπεδα. Η κατάσταση αυτή θα είχε αποφευχτεί, εάν η συνένωση γινόταν προαιρετικά και εφόσον δίνονταν κίνητρα που θα βοηθούσαν πραγματικά τις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με ευρύτερη εδαφική περιοχή αλλά που θα υπήρχε προσέγγιση ή ταυτότητα συμφερόντων και συνεργασίας επί οικονομικής βάσεως και επί έργων υποδομής της περιφέρειας"...

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μ. Φαρσάρης απέφυγε να αναφερθεί στο πρόσωπο του σημερινού νομάρχη Ηρακλείου Γιάννη Γαρουφαλάκη.

"Εμείς δεν έχουμε αντιπαραθέσεις με πρόσωπα, δήλωσε. Καταγγέλλουμε γενικότερα τις εκάστοτε κυβερνητικές, νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, που μέχρι σήμερα ουδέποτε στήριξαν τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων για να μην δυσαρεστήσουν την κυβερνητική εξουσία".

Τέλος, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, κάλεσε όλους τους κοινωνικούς φορείς να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΑΣ στηρίζεται σε προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ