Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εις το πυρ το εξώτερον"

Θα το πληρώσετε πολύ ακριβά αυτό το έγκλημα, κύριοι της κυβέρνησης. Μετατρέψατε την πράσινη Ελλάδα μας σε γκρίζα γη, στερώντας μας την ανάσα. Κάψατε τα σπίτια μας, γκρεμίζοντας τα όνειρά μας, για μια καλύτερη ζωή. Ναι, μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε, γιατί εσείς είστε οι εμπρηστές. Με τους αντιδασικούς νόμους σας, με τις πολεοδομήσεις σας υπέρ των καταπατητών, με τον παροπλισμό των δασοπυροσβεστών, με την έλλειψη έργων υποδομής για την πρόληψη των πυρκαγιών, με τη μη ανάληψη των ευθυνών σας. Μην επικαλείστε τον καιρό και τον Θεό. Δεν πείθετε, γελοιοποιείστε και προκαλείτε. Σεις εγκληματείτε, σεις θα πληρώσετε.

***

Να είστε σίγουροι πως αυτή τη φορά δε θα "τη βγάλετε καθαρή". Σε λίγο καιρό, δε θα έχετε πού να κρυφτείτε. Δε θα σας χωράει ο τόπος να μείνετε. Θα περάσετε από "δίκη". Οι πυρόπληκτοι της γυμνής Αττικής, της πληγωμένης Ελλάδας, θα είναι οι κατήγοροι. Δικαστής, όλος ο ελληνικός λαός. Τα όρθια "πτώματα" των δέντρων και τα μαυρισμένα ντουβάρια των σπιτιών, οι αδιάψευστοι μάρτυρες κατηγορίας. Η ετυμηγορία: "Ενοχοι εγκλήματος εκ προμελέτης και ιδιαζόντως ειδεχθούς". Η τιμωρία: "Εις το "πολιτικόν" πυρ το εξώτερον, άπαξ και διά παντός".

***

Αυτή τη φορά, κανείς δεν μπορεί να σας γλιτώσει. Ούτε οι εισαγγελείς και δικαστές του κράτους σας, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε ο κομματικός μηχανισμός, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι φίλοι σας μεγαλοβιομήχανοι και οι ξένοι προστάτες σας. Θα πληρώσετε το τίμημα της εμπρηστικής πολιτικής σας, θα υποστείτε τη "βάσανο" από τη λαϊκή μήνιν και κατακραυγή, θα τιμωρηθείτε, όπως αρμόζει σε πολιτικούς εγκληματίες. Περιμένετε τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα δείτε.

***

Κι ύστερα οι Ελληνες, απελευθερωμένοι από την εκσυγχρονιστική παρουσία σας, θα ξαναδώσουμε χρώμα στην γκρίζα Ελλάδα μας. Μέσα από τις στάχτες, θα ξαναπροβάλουν τα δεντράκια της ανάσας μας. Θα ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας. Θα ξαναζωντανέψουμε τα όνειρά μας. Πάντα οι Ελληνες, μετά από μεγάλες καταστροφές, βρίσκουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε δύναμη, ακουμπώντας στη γη μας σαν τον μυθικό Ανταίο και προχωρούμε μπροστά. Ετσι θα κάνουμε και τώρα.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ