Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέες απειλές Ντενκτάς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

O Ραούφ Ντενκτάς απειλεί και πάλι για τους πυραύλους S - 300 και δηλώνει ότι το μόνο που μπορεί να πετύχει η εγκατάστασή τους στην Κύπρο είναι να φέρει την Τουρκία ακόμη περισσότερο στο νησί.

Σε δηλώσεις στα Κόκκινα, ο Ντενκτάς επανέλαβε επίσης τις γνωστές του αξιώσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους για να παρακαθήσει σε συνομιλίες.Επανέλαβε ακόμη ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε νόμιμη αίτηση της Κύπρου, όπως είπε, για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ισχυρίστηκε ότι σκοπός της αίτησης είναι η κατάργηση των συμφωνιών του 1960.

Ο Ντενκτάς σχολίασε και τη συνέντευξη του αντιπροσώπου της αυστριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στον ελληνικό ραδιοσταθμό του Λονδίνου LGR και τον κατηγόρησε ότι προπαγανδίζει την πολιτική Κληρίδη.

Ενοχλημένος ιδιαίτερα από τη δήλωση ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις παραμέτρους των συνομιλιών και ότι ο πρόεδρος Κληρίδης είναι έτοιμος για συνομιλίες, είπε ότι δε χρειάζεται η μεσολάβηση του κ. Χάνεϊ εφόσον θεωρεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Επιστροφή Τουρκοκυπρίων στην Τηλλυρία;

Στο μεταξύ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παροτρύνει τους Τουρκοκύπριους που διέμεναν σε χωριά της Τηλλυρίας πριν από το 1974, να επιστρέψουν σε αυτά, γιατί όπως υποστήριξε, έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι και οι απειλές.

Σε δηλώσεις στη διάρκεια της προχτεσινής επίσκεψής του στα Κόκκινα, είπε ότι όσοι κατάγονται από το χωριό αυτό, καθώς και τις Αμμαδιές, τη Γαληνή και το Σελέμανι, μπορούν να επιστρέψουν είτε για μόνιμη εγκατάσταση, είτε προσωρινά, ή για διακοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ