Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΧΑΝΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ,ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ"
Μαζί με το λαό αγώνας

- Πρόσφατα έκλεισε μια μεγάλη βιοτεχνία που λειτουργούσε στο Κορδελιό. Επίσης λουκέτο βάζουν και πολλές μικρές βιοτεχνίες, ενώ μεγάλα εργοστάσια στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως η ΒΑΛΚΑΝ κλπ., βρίσκονται σε κρίση. Πόσο και πώς επιδρά αυτό στην περιοχή;

- Το κλείσιμο μεγάλων και μικρών βιοτεχνιών δεν είναι βέβαια καινούριο στοιχείο. Εντάσσεται στα πλαίσια των επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ για το κλείσιμο και εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τον πλήρη έλεγχο της αγοράς από το μεγάλο κεφάλαιο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει αυτό στα πλατιά λαϊκά στρώματα και στην εθνική μας οικονομία γενικότερα. Δραματικές είναι οι επιπτώσεις και στον εργαζόμενο λαό, αφού πλέον και η εξεύρεση έστω απασχόλησης, έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα. Με την αδυναμία των συμπολιτών μας να ανταποκριθούν ακόμη και στην πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ, ενοικίου κλπ. Εκδηλώνεται με την αδυναμία επιβίωσης των καταστημάτων στην περιοχή μας, που κατά τεκμήριο οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είναι αποκλειστικοί πελάτες. Εκφράζεται με την αδυναμία της νεολαίας μας να ανταποκριθεί στις φροντιστηριακές απαιτήσεις. Συμπερασματικά, το κλείσιμο επιχειρήσεων ενίσχυσε την παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής μας και καταδικάζει τη νεολαία μας στο περιθώριο.

- Το Κορδελιό έχει δεχτεί και μεγάλο μέρος των παλιννοστούντων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι εξίσου οξυμένα;

- Εκατοντάδες οικογένειες παλιννοστούντων έχουν εγκατασταθεί στο Ελευθέριο Κορδελιό. Αυτός ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τους άλλους συνδημότες μας, ίσως και σε μεγαλύτερη ένταση. Ανεργία και ανασφάλεια στη ζωή, είναι τα κυρίαρχα, μαζί με τα προβλήματα εκπαίδευσης. Η πολιτεία δε θέλει να δώσει λύσεις για λόγους προστατευτικούς στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο κόσμος αυτός και όχι μόνο, γίνεται αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης.

- Η δημοτική αρχή πώς στάθηκε απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα;

- Η διοίκηση του δήμου ποτέ δεν ασχολήθηκε με την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας. Το κλείσιμο καταστημάτων μικρών και μεγάλων βιοτεχνιών, η αύξηση της ανεργίας δεν την αγγίζει. Αντίθετα, ανεπιφύλακτα μπορώ να πω, πως έδωσε χέρι βοήθειας, στήριξε την κυβερνητική πολιτική. Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων για την ανάπλαση π.χ. της Π. Λεβαντή, δεν εισακούστηκαν. Ο λαϊκός παράγοντας αγνοήθηκε.

- Ποια είναι η πρόταση της ΑΕΔΚ απέναντι στα κρίσιμα αυτά θέματα;

- Η "Αγωνιστικιή Ενωτική Δημοτική Κίνηση" πεισματικά θα επιμείνει στην προσπάθειά της να πείσει ότι η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποτροπή του κλεισίματος και άλλων μονάδων παραγωγής και η αναζωογόνηση της περιοχής μας, μπορεί να γίνει μόνο με την κοινή αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν το λαό υποταγμένο. Καλούνται οι συνδημότες μας, Ελληνοπόντιοι και μη, να αποδοκιμάσουν σ' αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές την κυβερνητική πολιτική και όλους αυτούς που τη στηρίζουν. Να ενισχύσουν την ΑΔΕΚ και μαζί να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Α. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων στα Βρασνά (2019-10-30 00:00:00.0)
Εχουμε τον ίδιο εχθρό (2005-07-23 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι φοροεκβιασμοί (2003-06-06 00:00:00.0)
Συμμετέχουμε μαζικά (2003-05-30 00:00:00.0)
Παράγινε το κακό με τους φορο-εκβιασμούς (2003-01-10 00:00:00.0)
Ανύπαρκτη υποδομή για τις συντάξεις (1999-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ