Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψεύτες και υποκριτές

Το διάβασα σε μια συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην "Κ. Ελευθεροτυπία". "Η Βουλή είναι σαν εκκλησία. Αλλο θεσμός, άλλο λειτουργοί κι άλλο οι λίγοι ανάξιοι ανάμεσα σ' αυτούς". Τα είπε αυτά με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους δυο βουλευτές. Τον Γιοβανούδα που έδειρε μια γυναίκα και το Γιακουμάτο που δήλωσε πιστολέρο. "Αλλο οι τριακόσιοι κι άλλο οι δύο αυτοί που δε συμπεριφέρονται όπως πρέπει".

Ωραία λόγια. Ωραία διατυπωμένα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιον κορόιδευε. Με είχε μπερδέψει. Φυσικά στο μπέρδεμα βασίζεται όλη η πολιτική των εκσυγχρονιστών από τότε που ιδρύθηκε το κόμμα τους. Θυμάστε τα συνθήματά τους. "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Εξω οι βάσεις", "Περήφανα Νιάτα... Τιμημένα γηρατειά" και άλλα πολλά που ξεγέλασαν το λαό. Μ' αρέσει που το αναφέρω αυτό. Αυτά τα μη επίκαιρα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Τα καταφέρνουν με τις καθημερινές γροθιές στο στομάχι του λαού, να κάνουν το χτεσινό νέο να είναι παρελθόν κι έτσι να ξεκινάνε κάθε μέρα για καινούριες καταστροφές και παρανομίες. Ομως το ξάφνιασμα που μας κάνουν κάθε τόσο δεν πρέπει να μας παραλύει και ν' απορούμε. Δεν υπάρχει ξάφνιασμα. Είναι συνέχεια και συνέπεια της ιστορίας τους που μας ανοίγει τα μάτια. Και φυσικά δεν αρκεί να βλέπουμε μόνο και να κάνουμε διαπιστώσεις. Ολοι συμφωνούμε ότι υπάρχει αδικία. Ολοι συμφωνούμε ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του ΣΕΒ και του "Ξυστού". Ολοι ξέρουμε ότι οι "διαφωνίες" και οι λεονταρισμοί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Ομως δεν τους έμεινε άλλη στάχτη. Δεν τους έμεινε ούτε κουρέλι για να καλύψουν τη γύμνια τους. Η φωτιά που καίει τη χώρα, τους άφησε γυμνούς. Ομως κι έτσι που ξεμασκαρευτήκανε, κανείς δε μιλάει για παραίτηση, κανείς δε μιλάει για ανικανότητα ή για έλλειψη πρόβλεψης και ετοιμότητας. Σε λίγο θα ζητάνε και τα ρέστα. Δείτε τους στην τηλεόραση. Το ψέμα φανερώνεται στα πρόσωπά τους. Την ώρα που βλέπετε τηλεόραση βγάλτε τον ήχο και παρακολουθήστε φάτσες. Και τα μωρά θα καταλάβουν ότι είναι ψεύτες και υποκριτές. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα αναγγείλουν καταστροφές, γιατί θα αναγγείλουν αφού αυτοί τις προκαλούν, κάντε όπως σας λέω. Θα καταλάβετε τι θα πει κακός ηθοποιός.

Μέσα σ' αυτή την αναμπουμπούλα λοιπόν, βγαίνει ο πρόεδρος της Βουλής και βαφτίζει τη Βουλή εκκλησία. Λες να του ξέφυγε; Πάντως αν του ξαναδοθεί η ευκαιρία να παρομοιάσει τη Βουλή με κάτι, ας την παρομοιάσει με μαντρί και τους λειτουργούς με πρόβατα. Πρόβατα με στομάχι λύκων που το γέμισμά του είναι αυτοσκοπός. Καμιά φορά τους βάζουν και διαμαρτύρονται για να φαίνεται πως υπάρχουν ελευθερίες. Κι αν ξεχαστούν και πιστέψουν ότι πραγματικά είναι ελεύθεροι και το παρακάνουν, έρχονται οι τσοπαναραίοι και τους ξαναβάζουν στο μαντρί. Φυσικά υπάρχουν και καλά πρόβατα, αλλά αντίθετα απ' ό,τι λέει ο κ. πρόεδρος αυτοί είναι οι λίγοι κι όχι οι πολλοί. Είναι εύκολο να τους ξεχωρίσεις. Είναι αυτοί που ζητάνε δημοψηφίσματα, ενημέρωση και συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις. Που ζητάνε Εθνικό Συναγερμό για τις φωτιές και τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Που ζητάνε να μάθει ο λαός ποιες είναι οι μυστικές συμφωνίες με τους αρχιτσοπαναραίους που μιλάνε αγγλικά και γερμανικά, που διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις που παίρνονται αρπαχτά το καλοκαίρι από τη μειοψηφία του 41% που ντε και καλά εξακολουθούν να τη λένε πλειοψηφία!! Να πω ακόμα ότι το μισθό τους τον δίνουνε στο κόμμα τους; Ασφαλώς θα υπάρχουν κι άλλοι καλοί που θ' αγανακτούν με όσα γίνονται αλλά αυτή τη στιγμή δεν τολμούν. Είμαι βέβαιος πως θα τολμήσουν και θα νιώσουν ικανοποίηση που δεν πληρώνεται με τίποτε. Η λυδία λίθος, το πραγματικό κριτήριο είναι η ώρα της ψήφου. Οταν ψηφίσεις ΝΑΙ σ' αυτά που δηλώνεις ότι είναι άδικα, μπροστά στην τηλεόραση, στις συνεντεύξεις, στους φίλους σου και στα παιδιά σου, είναι ντροπή!

Και να τελειώσω αντιγράφοντας ένα απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση για το νομοσχέδιο που αναθέτει τα δάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είναι απόδειξη ότι η ΕΕ και η ΟΝΕ είναι πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων. Αντιγράφω: "Με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες και διαρκούσης της προσπάθειας ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!".

Ακούτε; Ας καούμε όλοι να μπει ο Σημίτης στην ΟΝΕ. Και μας τα λένε και μας τα γράφουν καθαρά. Τι περιμένουμε; Ελάτε. Να βγάλουμε δικούς μας δημάρχους. Να 'χει ο λαός δικούς του ανθρώπους. Εμπρός λοιπόν. Δουλιά. Ολοι μαζί. Πάντα μαζί. Ενωμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ