Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
"Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός της Νίκαιας"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής επισημαίνει πως τα πάντα γύρω από την υπόθεση αποκαλύπτουν "τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης για τη θέση της κ. Νικολαϊδου σε αργία", ενώ υπογραμμίζει ότι αρμόδιος να δώσει πολιτική απάντηση σ' αυτή την πολιτική δίωξη είναι ο λαός του Δήμου Νίκαιας. Ολόκληρη η ανακοίνωση συμπαράστασης της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" προς την Β. Νικολαϊδου έχει ως εξής:

"Η απόφαση να τεθεί σε αργία η πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Νικολαϊδου πάρθηκε τον Αύγουστο, μήνα που κατά παράδοση επιλέγουν οι κυβερνήσεις για τις αντιλαϊκές ή διαβλητές αποφάσεις τους, ενώ η σχετική αίτηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας εκκρεμούσε από το τέλος του 1997.

Επιλέχθηκε επίσης η προεκλογική περίοδος, ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης εκκρεμεί, μετά από αναβολή της δίκης που ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή, δηλαδή τη δημοτική αρχή της Νίκαιας.

Δεν είναι εξάλλου γνωστή καμία άλλη περίπτωση αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τέθηκε σε αργία, ενώ η ποινική υπόθεση εκκρεμούσε. Αυτά τα στοιχεία και μόνον είναι αρκετά για να αποκαλύψουν τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης για τη θέση της κ. Νικολαϊδου σε αργία.

Αλλά και ως προς την ουσία είναι εντυπωσιακό και έχει καταλυτική σημασία το εξής στοιχείο: Το κόστος του έργου της κατασκευής του κτιρίου των τεχνικών σχολών δεν αμφισβητείται τουλάχιστον με τρόπο ευθύ. Για τη θεμελίωση όμως της πειθαρχικής δίωξης επιχειρείται σύγχυση μεταξύ της αγοραίας αξίας των επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με τις αμφισβητούμενες εκθέσεις των εκτιμητών - από το ένα μέρος και του κόστους του έργου - από το άλλο μέρος, δηλαδή, μεταξύ δυο διαφορετικών και ανόμοιων μεγεθών.

Πιστεύουμε ότι αρμόδιος να δώσει πολιτική απάντηση στην πολιτική δίωξη είναι ο λαός του Δήμου Νίκαιας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ