Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Υπέρογκα τα παράβολα τους υποψήφιους

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών, σχετικά με την υπερβολική αύξηση των παραβόλων των υποψηφίων στις ερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, Αποστόλης Τασούλας, Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής, Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου.Η Ερώτηση έχει ως εξής:

"Με κυβερνητική απόφαση αυξήθηκαν υπέρογκα τα παράβολα που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όσοι πολίτες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημοτικού ή νομαρχιακού Συμβούλου, δημάρχου ή νομάρχη.

Αυτό θέτει εμπόδια σ' εκείνους που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα και προκαλεί δυσκολίες στους εκλογικούς συνδυασμούς λαϊκής προέλευσης και σύνθεσης, πολύ περισσότερο που είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε συνδυασμούς και αποκλείονται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Σημειώνουμε ότι για να κατέλθει ένας πλήρης συνδυασμός, τα ποσά που απαιτούνται φτάνουν μέχρι τα 3,5 εκατ. δρχ. για τις νομαρχιακές εκλογές και τα 2,2 εκατ. δρχ. για τις δημοτικές.

Η εισπρακτική λογική της κυβέρνησης (πρόκειται να εισπραχθούν πάνω από 1,5 δισ. δραχμές), που παρεμποδίζει την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, πρέπει να αναθεωρηθεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί αν πρόκειται να επανεξετάσουν το ζήτημα ενόψει των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ