• Προτάσεις Εβερτ στον Κ. Σημίτη ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ!
  • - Την κυβερνητική πολιτική ήρθαν να στηρίξουν ακόμα μια φορά με τις χτεσινές συνεντεύξεις τους οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Εβερτ, κινούμενοι, προς ίδιον όφελος όμως, στο πλαίσιο... - 1998-09-03 00:00:00.0"/>
  • Προτάσεις Εβερτ στον Κ. Σημίτη ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ!
  • - Την κυβερνητική πολιτική ήρθαν να στηρίξουν ακόμα μια φορά με τις χτεσινές συνεντεύξεις τους οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Εβερτ, κινούμενοι, προς ίδιον όφελος όμως, στο πλαίσιο... - 1998-09-03 00:00:00.0" /> Αναζωπυρώνεται η εσωκομματική ένταση | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Αναζωπυρώνεται η εσωκομματική ένταση
    • Βολές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή - "Δεν υπάρχει σήμερα στη Βουλή εν δυνάμει πρωθυπουργός" δηλώνει, ενώ ζητάει στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής
    • Προτάσεις Εβερτ στον Κ. Σημίτη ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ!

    Την κυβερνητική πολιτική ήρθαν να στηρίξουν ακόμα μια φορά με τις χτεσινές συνεντεύξεις τους οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Εβερτ, κινούμενοι, "προς ίδιον όφελος" όμως, στο πλαίσιο της γενικότερης κομματικής γραμμής. Ο μεν πρώτος εκφράζοντας την υποστήριξή του στον "Καποδίστρια", αλλά και γενικότερα στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, ενώ ο δεύτερος έδωσε συνέντευξη Τύπου με βασικό στόχο να καταθέσει τις "εποικοδομητικές" προτάσεις του στον Κ. Σημίτη... ώστε να τις πάρει υπόψη του για την ομιλία του στη ΔΕΘ!

    Ταυτόχρονα, όμως, οι βολές που εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης κατά του Κ. Καραμανλή πυροδοτούν την εσωκομματική ένταση στη ΝΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κρήτης, εξέφραζε έντονες αμφιβολίες "αν υπάρχει σήμερα στην ελληνική Βουλή εν δυνάμει πρωθυπουργός", ενώ υποστήριξε ότι "τα κόμματα είναι πεσμένα, αδύνατα, αναξιόπιστα". Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την "ατολμία" του Κ. Σημίτη, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να πάρει σκληρές και μεγάλες αποφάσεις, σε αντίθεση με τον Α. Παπανδρέου, ο οποίος "αν ζούσε σήμερα, τα πράγματα θα ήταν ασφαλώς καλύτερα", όπως είπε χαρακτηριστικά. Παρ' όλα αυτά δε δίστασε να επιτεθεί έμμεσα στην ηγεσία της ΝΔ γιατί δε στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, η οποία δικαιώνει την πολιτική της δικής του κυβέρνησης. "Είναι δυνατόν, είπε, η αντιπολίτευση να διαφωνεί με την κυβέρνηση, όταν η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της;". Κινούμενος στην ίδια γραμμή είπε ότι πρέπει να στηρίξουμε τον "Καποδίστρια" γιατί είναι αναγκαία μεταρρύθμιση, παρά τα λάθη που έχουν γίνει στην εφαρμογή της.

    Στη Ρηγίλλης δεν αντέδρασε επίσημα στις δηλώσεις Μητσοτάκη, επικαλούμενοι την οριοθέτηση που έχει χαράξει ο Κ. Καραμανλής στις σχέσεις του με το κόμμα. Επιπλέον, παρέπεμπαν σε χτεσινές δηλώσεις των Γ. Βαρβιτσιώτη και Γ. Κεφαλογιάννη με τις οποίες αποδοκιμάζονται οι δηλώσεις Μητσοτάκη.

    Προτάσεις Εβερτ

    Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ, με αφορμή τη διεθνή χρηματιστηριακή κρίση, προχώρησε σε υποδείξεις και προτάσεις στην κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. Για να ηρεμήσει η εσωτερική αγορά πρέπει να υπάρξει μια ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με προτάσεις και θέσεις, είπε ο Μ. Εβερτ, και σ' αυτή την κατεύθυνση έσπευσε να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις: Να επανέλθει η ισοτιμία της δραχμής στα επίπεδα της 15 Μάρτη 1998 με σταδιακή διολίσθηση (περίπου 8% - 10%) στους επόμενους 3-4 μήνες. Ο πληθωρισμός να μειωθεί μέσω της περικοπής των κρατικών δαπανών και των αποκρατικοποιήσεων. Ειδικά για την Ιονική πρότεινε να μην προσδιοριστεί από τώρα η ημερομηνία πώλησης, και η τιμή της να προκύψει από το μέσο σταθμικό όρο της τιμής της μετοχής τον τελευταίο χρόνο! Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τις εργασιακές σχέσεις και ζήτησε να υπάρξουν νέες μεταβολές!

    Αναφερόμενος στη διεθνή κρίση εκτίμησε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον "κατά κύματα". Τάχθηκε υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της Ρωσίας από τη Δύση, ανεξάρτητα από την τύχη του Γιέλτσιν, γιατί διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ρωσία να περιέλθει σε "αναρχία ή στρατιωτική δικτατορία".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ