Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αποκτήσει η συνείδηση ευρύτερα κριτήρια

Σε ερώτηση σχετική με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και ειδικότερα στο γιατί η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές αυτές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

"Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού και των οπαδών της θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και μέσα από τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και αυτά για τα τοπικολαϊκά προβλήματα, που λέγονται από την κυβέρνηση και από το ΣΥΝ, είναι για να συγκαλυφτούν οι κυβερνητικές ευθύνες ή οι ευθύνες ΣΥΝπράξεων. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι θα πάρει μήνυμα και προσπαθεί να συγκρατήσει τον κατήφορο, και χρησιμοποιεί διάφορα μέσα. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης κυρίως απευθύνεται στο δικό της κόσμο. Προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, να τον βάλει σε ένα δίλημμα: Αν στις εκλογές έχω πτώση, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης.

Εμείς σεβόμαστε τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Αλλά λέμε. Η συνείδηση πρέπει να αποκτήσει ευρύτερα κριτήρια. Τι συμφέρει το λαό. Αυτό είναι το συνειδησιακό ζήτημα.Και γι' αυτό, λέμε, εμείς είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι, που θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και που δεν είναι κομμουνιστές, δε θα ψηφίσουν γιατί θέλουν να πειθαρχήσουν στο ΚΚΕ ή γιατί συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά με τη συνείδηση ότι αυτή η πράξη τους συμφέρει ευρύτερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ