Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Εμπόριο ελπίδων κατ' εξακολούθησιν

Μετά τις εκλογές θα ψηφιστεί το ρουσφετολογικό νομοσχέδιο, που όμως "παρουσιάζεται" σε κάθε ευκαιρία

Σε εμπόριο ελπίδων και εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων μπροστά στις δημοτικές εκλογές, επιδίδεται ξεδιάντροπα η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας μια σειρά νομοσχέδια προεκλογικού χαρακτήρα, όπως το ρουσφετολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις στο δημόσιο. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τις χτεσινές δηλώσεις του Αλ. Παπαδόπουλου, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει το νομοσχέδιο στους δημοσιογράφους, παρ' όλο που, όπως είπε, δεν προβλέπει ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το τέλος του χρόνου! Ακόμα, όπως είπε, έχει τη μορφή του προσχεδίου και άρα μπορεί να γίνουν αλλαγές!

Είναι ολοφάνερη, λοιπόν, η επιδίωξη της κυβέρνησης να εμπορευτεί τις ρουσφετολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου - (ο "Ρ" τις παρουσίασε στο φύλλο της Τετάρτης) - και να ψηφοθηρεί ασύστολα. Ο λόγος που ο Αλ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε για το γεγονός ότι δεν θα ψηφιστεί πριν τις εκλογές το νομοσχέδιο είναι πως βρίσκεται έβδομο στη σειρά των νομοσχεδίων που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού της κυβέρνησης είναι ότι ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναιναπροσλάβει όλους τους επιλαχόντες του γραπτού διαγωνισμού του 1995, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εγκρίνει τα κονδύλια!

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο νομιμοποιούνται περίπου 30.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ, ταυτόχρονα, μέσω του"τεστ νοημοσύνης" που καθιερώνεται στις προσλήψεις με τα μόρια ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα για προσλήψεις "ημετέρων", καθιερώνονται στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους ΟΤΑ λίστες από τις οποίες θα προσλαμβάνονται οι επιτυχόντες με μόρια επί μία τριετία, κοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ