Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Μέτωπο του λαού θα δώσει τις λύσεις

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε συγκέντρωση στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Με έντονες επιδοκιμασίες και χειροκροτήματα έγινε δεκτή η παρουσία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων από τους συγκεντρωμένους, που περίμεναν να ακούσουν την ομιλία της.

Η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της έκανε αναφορά σ' όλα τα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν το λαό και τους κατοίκους της περιοχής. Αναφερόμενη στη λεγόμενη χρηματιστηριακή κρίση τόνισε πως πρόκειται για κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Κρίση που δημιουργεί η κερδοσκοπία του κεφαλαίου, με την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και τη μείωση του εισοδήματός τους. Κρίση που οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν όλα αυτά. Τώρα, προειδοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η κυβέρνηση με την ανοχή ή και υποστήριξη των άλλων πολιτικών δυνάμεων, σχεδιάζει ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης που, όμως, δεν πρόκειται να την αντιμετωπίσουν.

Το ΠΑΣΟΚ της πλουτοκρατίας του Λάτση και των Βαρδινογιάννηδων δεν μπορεί να κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Από την άλλη, η ΝΔ που λέει φταίει το ΠΑΣΟΚ πιέζει για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και πιο σκληρά μέτρα. Ενώ ο ΣΥΝ ζητάει συνεργασία με την κυβέρνηση κι από την άλλη μεριά καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, για να προκαλέσει σύγχυση. Οσο για το ΔΗΚΚΙ, μιλάει για το καλό, τάχα, ΠΑΣΟΚ του '74 και το κακό του Σημίτη, να ξαναπάμε δηλαδή από την 5ετία του '74 στην 5ετία του Σημίτη! "Τι θα γίνει λοιπόν; θα σκύψετε το κεφάλι ή θα τους αντιμετωπίσει ο λαός, θα τους βγάλει από τη μέση;", είπε, χαρακτηριστικά, η Αλ. Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους για να προσθέσει:

Εμείς, το ΚΚΕ, δεν κοροϊδεύουμε το λαό. Του λέμε ότι τα προβλήματα, δεν είναι μόνον τοπικά. Τα προβλήματα είναι γενικά πανελλαδικά, όπως η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, η μείωση των τιμών στα προϊόντα σας, η μείωση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία κλπ. Και ζητάμε από το λαό να εμπιστεύεται το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Πρώτο γιατί η γενική πολιτική του ΚΚΕ μάς φέρνει κοντά στους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία κλπ. Δεύτερο, γιατί εμείς δεν παλεύουμε μόνον στη Βουλή - γιατί η Βουλή, όπως λειτουργεί, είναι ο νεκροθάφτης των λαϊκών προβλημάτων. Το ΚΚΕ παλεύει μέσα στο λαό, για να λυθούν τα προβλήματά του. Ο λαός που υποφέρει πρέπει να δείξει τη δύναμή του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να συμπαραταχτεί ο λαός, να γίνει συμμαχία της εργατιάς, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων στην πόλη, στο νομό, στο χωριό. Αν ο λαός το αποφασίσει να κάνει το δικό του Μέτωπο μπορεί να διεκδικήσει την πολιτική εξουσία, για λύσεις στα προβλήματά του.Αναφερόμενη στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως με τις νέες εξελίξεις ειδικότερα η μάχη των εκλογών αυτών αποκτά διπλή σημασία. Πρέπει να δώσετε μήνυμα, να καταδικάσετε την κυβέρνηση και τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, είπε, τονίζοντας ο λαός έχει την ευκαιρία να στηρίξει αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που στηρίζει το ΚΚΕ για να μη δώσετε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να υποστηρίζει πως, τάχα, εγκρίνεται η πολιτική της. Και κατέληξε: Να δείξετε και τις δύο κυριακές των εκλογών πως δεν υποτάσσεστε, ότι ο λαός σηκώνει κεφάλι, βγάζει δημάρχους αγωνιστές και όχι διαχειριστές της αντιλαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ