Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας

"Στηρίζουμε ανεξάρτητους συνδυασμούς, αντίθετους με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Στηρίζουμε ένα προοδευτικό, κοινωνικό μέτωπο, που διαφοροποιείται από την κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στηρίζουμε πρόσωπα, χωρίς κομματική ταυτότητα, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά". Αυτά τα βαρύγδουπα ανήκουν στον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα και τα δήλωσε σε προχτεσινή ραδιοφωνική εκπομπή, για να εξηγήσει ότι "δεν αποτελεί στρατηγική πολιτική του ΔΗΚΚΙ η στήριξη "ανταρτών" του ΠΑΣΟΚ". Φυσικά, δεν πρόκειται μόνο για συνειδητή αντιστροφή της πραγματικότητας, αφού η ίδια η πρακτική και τακτική του στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τον διαψεύδουν, αλλά και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, να παρουσιάσει ότι δήθεν υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί και μάλιστα ότι σε αυτούς συγκαταλέγονται και αυτοί που επιλέγονται από το κόμμα του.

Είναι, όμως, αποδεδειγμένο ότι από το ΔΗΚΚΙ στηρίζονται παντού όπου κατεβαίνουν, όλοι όσοι δεν πήραν το επίσημο χρίσμα από το κυβερνών κόμμα, και οι "αντάρτες" αυτοί, όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική πολιτική, πολιτική που ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας θεωρεί νεοφιλελεύθερη, αλλά τη στήριξαν και τη στηρίζουν με όλα τα μέσα και, πολλοί απ' αυτούς, από πόστα της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φτάνει μόνο να δει κανείς τις επιλογές του ΔΗΚΚΙ για δημάρχους:

- Δ. Μπέης στην Αθήνα, που είχε από την αρχή εκφράσει ότι ήθελε να είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ (αυτού του σημερινού ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιου άλλου), αλλά η "δουλιά" χάλασε, γιατί από το κόμμα του προτάθηκε άλλος υποψήφιος από άλλον κομματικό χώρο, δηλαδή η Μ. Δαμανάκη από τον ΣΥΝ. Μιλάμε για τόσο μεγάλη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης!!! Αλλωστε, το πρόγραμμά του δεν έχει κανένα στοιχείο ρήξης με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για Τοπική Αυτοδιοίκηση - μακρύ χέρι του κράτους.

- Α. Ντεντιδάκης και Στ. Λογοθέτης στον Πειραιά, που ως γνωστόν ο τελευταίος ήταν μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, που υλοποίησε άριστα τις νεοφιλελεύθερες ντιρεκτίβες της κυβέρνησης, άσχετα αν τα "τσούγκρισε" μαζί της, για ορισμένους χειρισμούς του.

- Λ. Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη που θεωρεί εαυτόν μέλος του ΠΑΣΟΚ και οι νυν δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ Γ. Κυριόπουλος στην Καλλιθέα και Φ. Σακελαρίδου στου Ζωγράφου, που και αυτοί "διαφωνούν" γιατί δεν πήραν το επίσημο χρίσμα.

Αυτά είναι μόνο μερικά, ίσως πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πρόκειται, δηλαδή, για "ακομμάτιστα" στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει το ΔΗΚΚΙ και είναι μάλλον σίγουρο ότι θα συμπαραταχτούν με τους κυβερνητικούς υποψήφιους στο δεύτερο γύρο, παρά τις όποιες "πικρίες" τους.

Ακόμα, όμως, πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Πάτρας, όπου με κεντρική παρέμβαση (της ηγεσίας του ΔΗΚΚΙ) και στο όνομα της μη κομματικοποίησης, απορρίφθηκε η απόφαση της τοπικής ΝΕ του ΔΗΚΚΙ, που αποφάσισε να στηρίξει τον αγωνιστικό συνδυασμό του Π. Κοσιώνη.

Αυτά... γιατί ο Δ. Τσοβόλας πρέπει να ξέρει ότι απευθύνεται σε κατοίκους αυτής και όχι άλλης χώρας και ότι όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε και για τα"ποιοτικά χαρακτηριστικά" μας και για την αντίστασή μας ή μη στη νεοφιλελεύθερη εκδοχή της καπιταλιστικής διαχείρισης.

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ