Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελαφρύ "βάρος"

Το "βάρος" του, υπέρ της υποψηφιότητας του κυβερνητικού, νυν και υποψήφιου δημάρχου, Χριστόδουλου Καφφέ,θέλησε να "ρίξει" ο υπουργός Πολιτισμού, επισκεπτόμενος προχτές - λίγο πριν τις εκλογές - τη Λάρισα και υποσχόμενος "πολλούς παράδες" για πολιτιστικά έργα που "θα" γίνουν στην πόλη. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος,ξεπερνώντας και το όριο του γελοίου των προεκλογικών ανέξοδων υποσχέσεων, δε δίστασε να υποσχεθεί ότι θα γίνει η Λάρισα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δε διευκρίνισε βέβαια, αν η Λάρισα θα γίνει μετά την Πάτρα, την οποία έχει προγραμματίσει για το...2006 ή αν θα συμπέσουν!

Ματαίως, όμως, και ο κ. Βενιζέλος - όπως και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες - προσπαθούν να γλιτώσουν τον Χρ. Καφφέ, από την επερχόμενη ήττα. Και, όπως τόνιζαν στελέχη της "Δημοτικής Συνεργασίας", καλά θα κάνει ο κ. Βενιζέλος να ξανάρθει στη Λάρισα στις αρχές του χρόνου, για να συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο, Τάσο Σκυλλάκο και να συζητήσουν ήρεμα και σοβαρά για τις πολιτιστικές ανάγκες της πόλης και τα έργα που θα γίνουν...

"Πονηρούληδες"

Απέσυραν την αγωγή τους εναντίον της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών,με την οποία ζητούσαν από τα μέλη της ΠΑΣΕ αποζημίωση 1,5 δισ. δραχμών (!) για την κάλυψη "διαφυγόντων κερδών τους" στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, οι διοικήσεις του ΟΣΕ και του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).Βεβαίως, στην απόσυρση της αγωγής αναγκάστηκαν να προσφύγουν, καθώς χτες το δικαστήριο της Λάρισας απέρριψε την αίτησή τους για αναβολή της εκδίκασης της αγωγής τους, επειδή είχαν προηγηθεί άλλες δυο αναβολές. Πληροφορίες, μάλιστα, επιβεβαιώνουν ότι πρόθεση των διοικήσεων των δυο κρατικών οργανισμών είναι να επανέλθουν, λίγο αργότερα, με νέα αίτηση ζητώντας να εκδικαστεί η αγωγή τους.

Το "λίγο αργότερα" έχει τη σημασία του, καθώς θα είναι μετά τις εκλογές - στις οποίες αρκετά μέλη της ΠΑΣΕ είναι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι και μια δικαστική απόφαση στην προεκλογική περίοδο μπορεί να στρεφόταν, τελικά, εναντίον της κυβέρνησης και σε βάρος των κυβερνητικών υποψηφίων στη Θεσσαλία - και, ταυτόχρονα, πριν τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα. Στόχος να παραμείνουν "όμηροι" της απειλής των διώξεων οι ηγέτες του αγροτικού ξεσηκωμού στην προεκλογική περίοδο και να τρομοκρατηθούν οι αγρότες για να μην ξαναβγούν στους δρόμους του αγώνα. Αλλά ούτε οι ηγέτες νιώθουν "όμηροι", ούτε οι Θεσσαλοί αγρότες τρομοκρατούνται εύκολα. Θα το διαπιστώσει αυτό η κυβέρνηση και στις εκλογές και στους νέους αγώνες της αγροτιάς.

Προπαγάνδα μέσω... κηρύγματος!

Ο παπάς της Αγίας Σωτήρος Αγρινίου, παπα-Δήμος Δροσοπαναγιώτης, κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια του κηρύγματος να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς! Ούτε υποψήφιος να ήταν...

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Αγρινίου", στην οποία κάνει λόγο για "εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων του Αγρινιώτικου λαού". "Ο παπάς κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια του κηρύγματος να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς Βαϊνά και Σώκου και μάλιστα έδωσε και γραμμή για συγκεκριμένο συνυποψήφιο του κυρίου Σώκου", συνεχίζει η καταγγελία της ΔΑΣ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό η ΔΑΣ καλεί τους κατοίκους να αντισταθούν στην προσπάθεια να μετατραπεί η εκκλησία σε ενεργό στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται μέσω του δήμου και της νομαρχίας και στρέφεται ενάντια στα ίδια τα συμφέροντά τους.

Μοιράζουν το δημόσιο χρήμα σε "ημετέρους";

Αληθεύει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ χορήγησε πρόσφατα 100 εκατομ. δραχμές στο δήμαρχο Μεγαλόπολης και άλλα 10 εκατομ. στο δήμαρχο Ηλιούπολης, γνωστούς για τους στενούς δεσμούς τους με το κυβερνών κόμμα; Η καταγγελία γίνεται από τη ΔΑΚΕ ΔΕΗ κι όπως καταλαβαίνουν οι διοικούντες τη δημόσια αυτή επιχείρηση, εάν αληθεύει, συνιστά σοβαρότατο ολίσθημα, το οποίο επισύρει ακόμη και ποινικές και αστικές ευθύνες. Πολύ περισσότερο που - όπως σημειώνουν οι καταγγέλλοντες - υπάρχουν και πολλές άλλες... χορηγίες, έστω και μικρότερων ποσών.

Πολύ θα θέλαμε, να μάθουμε τι έχει να πει η διοίκηση της ΔΕΗ γι' αυτές τις καταγγελίες. Στη βάση ποιων νόμων και κανονισμών μοιράζει το δημόσιο χρήμα, σε ποιους δήμους και με ποια κριτήρια; Και εννοούμε, βέβαια, το τυπικό μέρος της υπόθεσης, γιατί την ουσία την ξέρουμε, όπως την ξέρει και όλος ο κόσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ