Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Του Μπάμπη Ασφή, υποψήφιου δημάρχου Γαλατσίου της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

- Ποια είναι τα κυριότερα που δεν πρέπει να ξεχάσουν όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη, οι δημότες;

  • Οτι η ψήφος τους είναι όπλο με πολλαπλές χρήσεις. Μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να καταδικάσουν την πολιτική που όλο το προηγούμενο διάστημα συρρίκνωνε το εισόδημά τους και τους οδηγούσε στη φτώχεια και την ανεργία, που ξήλωσε τα εργασιακά τους δικαιώματα και ξεπούλησε την περιουσία του ελληνικού λαού.

Μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να καταψηφίσουν τους εκλεκτούς του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τους λοιπούς θιασώτες του μονόδρομου της ΟΝΕ και της Ευρω - υποταγής.

Μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που παλεύουν ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, που είναι μπροστάρηδες στους αγώνες της συνοικίας, της περιοχής, του δήμου.

  • Αν αυτό το "όπλο" χρησιμοποιηθεί λανθασμένα ή πέσει σε λάθος χέρια, δηλαδή στους συνδυασμούς του συμβιβασμού με την κυρίαρχη ιδεολογία, τότε σίγουρα θα στραφεί εναντίον τους.

- Ποια είναι εκείνα που δεν ξεχάσατε εσείς όλο αυτό το διάστημα;

  • Οτι οι Γαλατσιώτες μας τίμησαν με την ψήφο τους, ζητώντας μας να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους, αγωνιζόμενοι είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στους δρόμους, για τα δικαιώματά τους στη δουλιά, στη μόρφωση, στην ποιότητα ζωής.
  • Οτι μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και μαζί με αυτήν τις ελπίδες και τους πόθους τους, για μια πόλη ανθρώπινη, σε μια χώρα ανθρώπινη. Με εργαζόμενους με δικαιώματα, με δουλιές για τους άνεργους, με ποιότητα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον.

- Και ποια είναι τα πρώτα που οπωσδήποτε δε θα ξεχάσετε αν την επομένη των εκλογών είστε δήμαρχος;

Το ποιοι είμαστε. Από πού προερχόμαστε και πού στοχεύουμε. Τις αρχές και τα οράματά μας. Τα ιδανικά, τις αξίες, τις ελπίδες μας. Το ότι οι ψηφοφόροι μας έχουν επενδύσει σε μας την ελπίδα τους για μια άλλη κοινωνία, πιο ανθρώπινη, πιο ελεύθερη. Μια κοινωνία που η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα είναι ένα κακό όνειρο του μακρινού παρελθόντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ