Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιάννη Πατσιλινάκο, δήμαρχο Περάματος και ξανά υποψήφιο της Κίνησης "Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη"

Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι ίσως οι πιο πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Θεσμοί, κοινωνικές κατακτήσεις και η ίδια η ποιότητα ζωής των πολιτών υποθηκεύονται σε περίπτωση που νομιμοποιηθεί με το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών η κυβερνητική πολιτική που σαν λαίλαπα σαρώνει την κοινωνία μας.

Στην αναμέτρηση έχουν παρουσιαστεί και "νέες", "ανεξάρτητες" δήθεν, δυνάμεις που όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με όποια γλώσσα και αν μιλούν δεν ξεφεύγουν από τις εντολές των Βρυξελλών που θέλουν την Ελλάδα υποταγμένη στις προσταγές τους. Η λιτότητα, η απάνθρωπη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, η φτώχεια και η ανεργία προβάλλουν σαν η μόνη υλική πραγματικότητα αυτής της πολιτικής που δεν αποκηρύσσουν οι εκλεκτοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ.

* * *

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Η αποστολή που της καθορίζουν οι άλλες παρατάξεις είναι ένας ακόμη φορομπηχτικός μηχανισμός, αποστεωμένος από τις κοινωνικές και αναπτυξιακές της λειτουργίες.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πολιτικά η ουσία και το περιεχόμενο του ίδιου του θεσμού της ΤΑ.

Θα παραμείνει αυτή στο πλευρό των εργαζόμενων που αντιστέκονται ή θα μετατραπεί σε ένα άχρωμο κυβερνητικό ρουσφετολογικό παράρτημα;

Θα δικαιώσουμε λοιπόν την πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της ή θα στείλουμε μια ηχηρή απάντηση αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού μας;

Αυτό νομίζω ότι αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα των εκλογών αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ