Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάποτε ήταν παραλία ελεύθερη για το λαό... Σήμερα μπαζώθηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν εργοτάξιο. Και δεν είναι βέβαια η μοναδική. Δεκάδες νυχτερινά κέντρα, αναψυκτήρια, εστιατόρια, εξοχικές κατοικίες ξεφυτρώνουν καθημερινά, σαν μανιτάρια, δίπλα στις ακτές μας. Χτισμένα βέβαια όχι με "νερό και άμμο" από απλούς ρομαντικούς ανθρώπους του μεροκάματου και της δουλιάς. Αυτοί άλλωστε χτίζουν μόνο στα όνειρά τους.

Τα σημερινά χτίσματα έχουν γερές υποδομές και θεμέλια πάνω στην αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού. Τα χτίζουν οι εργολάβοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλοι, γνωστοί για το λαό. Αγνωστοι, υποτίθεται, για τους τοπικούς άρχοντες και τα αρμόδια υπουργεία...

Γι' αυτό και τη δίκαιη αποκατάσταση δε θα τη φέρει μόνος του κάποιος "βοριάς". Για να φυσήξει τόσο δυνατά έχει ανάγκη την ενίσχυση από εκείνους που ξέρουν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται στους κερδοσκόπους και στα τερατουργήματα που γεννάει η πολιτική τους. Την πολιτική που δίνει "διακριτικές" ευκαιρίες σε κάθε λογής επιτήδειους. Κι ένα γερό "φύσημα" μπορούν ασφαλώς να γίνουν οι επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ