Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Εθνική επέτειος... συναίνεση και... ΟΝΕ

Τα άλλα πολιτικά κόμματα, μη μπορώντας να κρύψουν την ανοιχτή ή καλυμμένη υποταγή τους στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, προβάλλουν στα μηνύματά τους για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη, την "εθνική συνεννόηση" και την επίτευξη των "υψηλών εθνικών στόχων".

ΥΠΕΘΑ: Συμμετοχή στην ΟΝΕ το μήνυμα!

Στην Ημερήσια Διαταγή που εξέδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι "οι ηρωικοί αγώνες του λαού μας, μας καλούν με το μήνυμά τους και σήμερα σε εγρήγορση. Μας εμπνέουν και σήμερα στον αγώνα μας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, από κάθε ξένη επιβουλή. Για μια Κύπρο ελεύθερη... Για την ευόδωση της συλλογικής προσπάθειας του λαού μας με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία, πρόοδο και την ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια"...

ΝΔ: Να θέσουμε... υψηλούς στόχους

Στο μήνυμά του για την 28η Οκτώβρη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σημειώνει, αναφερόμενος στη σημασία της επετείου για το παρόν, ότι "προϋποθέτει στιβαρή εξωτερική πολιτική και την ισότιμη συμπόρευση με τα άλλα προηγμένα - εταιρικά κράτη της Ευρώπης, την υψηλού επιπέδου παιδεία, την επιδίωξη της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού και κοινωνικού βίου". Και καταλήγει: "Για να παίξουμε εμείς οι Ελληνες ενεργό ρόλο στον σημερινό οικουμενικό κόσμο και για να τιμήσουμε την εθνική επέτειο, χρειάζεται να θέσουμε υψηλούς στόχους (σ. σ. προφανώς και το τούνελ της ΟΝΕ), στόχους που ανταποκρίνονται στην ποιότητα μας ως έθνους, και να τους κατακτήσουμε".

ΣΥΝ: Ανάταση με... εθνική συνεννόηση

"Σήμερα η χώρα μας χρειάζεται μια νέα ανάταση για να ξεφύγει από την κρίση και τη στασιμότητα. Επιβάλλεται επιτέλους μια επεξεργασμένη στρατηγική, σταθερή γραμμή πλεύσης, μια ελάχιστη εθνική συνεννόηση, μέσα από τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου για την εξωτερική πολιτική"! Αυτό το νόημα βρήκε και προβάλλει ο Συνασπισμός στο χτεσινό μήνυμά του για την επέτειο του "ΟΧΙ". Ενώ, αποφεύγοντας να πει κουβέντα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη "νέα τάξη" τους, περιορίζεται απλώς να αναφέρει ότι "οι μεγάλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις αποσταθεροποιητικές εντάσεις, την έξαρση του εθνικισμού και τις πολιτικές του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια, απαιτούν μια νέα συστράτευση των λαών της περιοχής για την ειρήνη και τη συλλογική ασφάλεια με βάση το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

ΔΗΚΚΙ: Αρετή, τόλμη, αυτοπεποίθηση...

Την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον ελληνικό λαό επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας στο μήνυμα του και προτείνει "μια ενιαία εθνική στρατηγική, με πατριωτική εξωτερική πολιτική, αρετή και τόλμη της ελληνικής πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας, εθνική ενότητα και αυτοπεποίθηση για να αποτραπούν τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, για συρρίκνωση της Ελλάδας και του ελληνισμού".

Και καταλήγει, χωρίς να επεξηγεί πώς μπορεί να γίνει αυτό αν δεν υπάρξει σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους πολιτικούς υπηρέτες τους, ότι "ο ελληνικός λαός και ο ελληνισμός είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα εθνικά δίκαια με βάση το Διεθνές Δίκαιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ