Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πιστοποιητικό του... "εμπειρογνώμονα"

Είναι γνωστό ότι ειδικά οι "πρώην" πρέπει να δίνουν συνεχώς εξετάσεις στα αφεντικά τους, για να τους ανανεώνεται το πιστοποιητικό "νομιμοφροσύνης" τους στο σύστημα. Η κατάντια όμως έχει και κάποιο όριο και όταν πρόκειται για διατελέσαντα... θεωρητικό της "επαναστατικής αριστεράς" και σήμερα "εμπειρογνώμονα" υπουργείου, όπως ο Ν. Κοτζιάς, το ζήτημα προσεγγίζει το γελοίο.

Εγραφε, λοιπόν, σε πρόσφατο φύλλο του "Εθνους": "Επανήλθε (σ. σ. το ΚΚΕ) σε επιλογές συνδυασμού της "καθαρότητας" με τις πλέον μπασταρδεμένες επαναλήψεις επιλογών του 1989. Και αν αυτή η πολιτική το 1989 κόντεψε να πάρει τα χαρακτηριστικά τραγωδίας, το 1998, όπως εκδηλώθηκε, παραδειγματικά, στην επίθεση ενάντια στον Π. Σκοτινιώτη, κόντεψε να μοιάσει με κωμωδία"!!!

Και, βέβαια, το γεγονός πως σπεύδει να δώσει τη βοήθειά του στη γελοία φιλολογία περί των "ανίερων συμμαχιών", είναι ένα το κρατούμενο. Δεύτερο και αναπόφευκτο είναι η αύτανδρη προσχώρησή του στις λογικές του "μικρότερου κακού". Τόσο πολύ, μάλιστα, που να θεωρεί "αριστερούς" και "φιλολαϊκούς" δημάρχους και νομάρχες όσους στηρίζουν τις πολιτικές Σημίτη, αλλά φέρνουν τον... τίτλο του "πρώην". Σε μας δε μένει τίποτε άλλο παρά να του... ευχηθούμε "και εις ανώτερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ