Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματούν σε βάρος της υγείας του λαού

Πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής αντιβιοτικών χρησιμοποιείται ως "συμπλήρωμα διατροφής" σε μοσχάρια, χοιρινά, πουλερικά και ψάρια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρόβια ανθεκτικά στα σύγχρονα φάρμακα, τα οποία εύκολα μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσα από την τροφική αλυσίδα. Πριν από λίγο καιρό, στις ΗΠΑ, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού κατανάλωσαν κρέας μολυσμένο με τέτοια βακτήρια.

Η εφιαλτική αυτή αποκάλυψη είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Κι όπως καταλαβαίνετε, το κίνητρο για τις εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι το γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Οι μεγάλες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τη γρήγορη και μέγιστη πάχυνση των ζώων και των πουλερικών. Πράγμα που εξασφαλίζεται με τη χορήγηση αντιβιοτικών ως "συμπλήρωμα διατροφής". Με τη σειρά τους, οι πολυεθνικές παραγωγής φαρμάκων έχουν βρει έναν καλό πελάτη για τα προϊόντα τους. Και οι καταναλωτές; Αυτοί πληρώνουν τις συνέπειες, οι οποίες ορισμένες φορές είναι και μοιραίες.

Τίποτε το περίεργο, βέβαια. Αυτή είναι η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, όπου κάνουν κουμάντο οι νόμοι της αγοράς και βασιλεύει το δίκιο του ισχυρότερου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ