Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αλλαγή σκυτάλης, όχι και πορείας

Τα διαπιστευτήριά του στις κυβερνητικές επιλογές για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, έδωσε χτες ο Γιώργος Φλωρίδης,κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Εσωτερικών. Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έκανε σαφές πως αποδέχεται το νομοθετικό "έργο" της κυβέρνησης για το θεσμό, λέγοντας πως "το θεσμικό πλαίσιο έγινε με κάποια ευκολία, τα δύσκολα αρχίζουν στη διαδικασία υλοποίησής του". Πιστεύω όμως - συνέχισε ο νέος υφυπουργός - ότι θα οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα.

Αυτά, όπως ερμηνεύτηκαν και από τον Γ. Φλωρίδη αλλά και από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέκο Παπαδόπουλο,αφορούν την προώθηση της λεγόμενης "αποκέντρωσης" - του ασφυκτικότερου, στην ουσία, εναγκαλισμού του θεσμού από την κεντρική εξουσία. Ο νέος υφυπουργός εστίασε στην εφαρμογή του "Καποδίστρια" και στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την οικονομική αυτοτέλεια του οποίου θεώρησε ότι προωθεί το κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο επιχορηγείται ο θεσμός μόλις με το 0,68% του κρατικού προϋπολογισμού! Να σημειώσουμε πως ο Γ. Φλωρίδης, διετέλεσε για δύο χρόνια, 1994 έως 1996, Νομάρχης Κιλκίς, οπότε και παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Αλ. Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στη στενή και καλή συνεργασία με τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, Λάμπρο Παπαδήμα, που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Υγείας, έπλεξε το εγκώμιον του Γ. Φλωρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως "ένα αξιόλογο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης", προφανώς λόγω των... εκσυγχρονιστικών του καταβολών, ενώ κάλεσε: "να σημειώσετε αυτό το όνομα για τα επόμενα χρόνια στη χώρα". Τέλος ο Αλ. Παπαδόπουλος είπε πως τα νομοσχέδια του υπουργείου που εκκρεμούν, θα ψηφιστούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, δήλωσε πως θα συζητηθεί κατ' αρχήν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Δεν παρέλειψε, βέβαια, ο υπουργός να επισημάνει και πάλι το... στόχο της "αποκέντρωσης","να ανταποκριθεί η χώρα στη μετά την ΟΝΕ πορεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ