Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ
Αιχμές για πολλούς αποδέκτες

Με αιχμές για πολλούς αποδέκτες, αποχώρησε χτες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Γ. Ρωμαίος.Κατά τη διάρκεια του "φιλιππικού" που απηύθηνε ενώπιον του νέου υπουργού Φίλιππου Πετσάλνικου,του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ι. Παπαδογιαννάκη,της ηγεσίας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και πολλών ανωτάτων αξιωματικών, δεν έκρυψε την πικρία του, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από 14 χρόνια τον "έφευγαν" από την ΕΡΤ, μένοντας με την πικρία ότι αφήνει πίσω του ένα σημαντικό, πλην όμως ημιτελές έργο. "Η ιστορία, όμως, επαναλαμβάνεται", είπε ο Γ. Ρωμαίος. "Φεύγω σήμερα από αυτό το υπουργείο, αλλά και από την κυβέρνηση με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά, διότι πιστεύω ότι αφήνω θετικό έργο και υπηρέτησα ενσυνείδητα τους στόχους της κυβέρνησης. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του. Οι συγκυρίες, όμως, των τελευταίων μηνών δε με βοήθησαν και κατέδειξαν ότι οι πολιτικοί είναι είδος εν επαρκεία και αναλώσιμο. Η τύχη ενός υπουργού ίσως ενδιαφέρει κάποιους λίγους. Η Αστυνομία, όμως, ως θεσμός δεν είναι αναλώσιμος και ενδιαφέρει όλους τους πολίτες. Η δική μου αποχώρηση, την οποία σαφώς κάποιοι επιδίωκαν από καιρό και η περίοδος χάριτος που ελπίζω να έχετε, είπε απευθυνόμενος προς τον Φ. Πετσάλνικο, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανόρθωση του ηθικού του Σώματος. Και κλείνοντας την ομιλία του είπε στο νέο υπουργό: "Οταν πριν 25 μήνες διαδεχόμουν τον Κ. Γείτονα, είχα τότε, αστειευόμενος, πει ότι συνεχίζω την παράδοση των κοντών. Φαίνεται, όμως, ότι οι κοντοί, τουλάχιστον μερικοί, δεν έχουν τύχη. Εσείς είστε ψηλός και ελπίζω να μην έχετε τις δικές μου ατυχίες".

Λίγο νωρίτερα, ο Γ. Ρωμαίος αναφέρθηκε στα νομοθετήματα που δεν πρόφτασε να προωθήσει στη Βουλή και έδωσε στο νέο υπουργό ένα κείμενο με το έργο, που έχει προγραμματιστεί να γίνει το προσεχές διάστημα. Σ' αυτό περιλαμβάνεται η ίδρυση αρχηγείου, η ανακατανομή της αστυνομικής δύναμης και η κατάργηση των αστυνομικών σταθμών, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, η αστυνομία συνόρων, το υπό αναμόρφωση σύστημα αξιολόγησης και προαγωγών, η αποδέσμευση της αστυνομίας από τις φυλακές και τον έλεγχο των χειραποσκευών στα διεθνή αεροδρόμια, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ύψους 100 δισ., κλπ.

Ο νέος υπουργός είπε ότι βρήκε "στρωμένο το δρόμο" στο υπουργείο, διαβεβαιώνοντας τον απερχόμενο υπουργό ότι θα ολοκληρώσει το έργο που έχει προγραμματιστεί επί των ημερών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ