Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις με νέες μηνύσεις!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τη μήνυση κατά Θ. Κατριβάνου, προχτές υπέβαλε νέα μήνυση κατά δημοσιογράφου που παρουσίασε το Στρατιωτικό του Μητρώο

Συνεχίζοντας τη βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών, αντί απάντησης επί της ουσίας των όσων αποκάλυψε ο υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θεόδωρος Κατριβάνος για το μύθο της αντιστασιακής δράσης Γιαννόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέβαλε προχτές νέα μήνυση, τούτη τη φορά κατά του δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" Πέτρου Κασιμάτη για την παρουσίαση του Φύλλου του Στρατιωτικού του Μητρώου από την εφημερίδα του. Κι αυτό, ενώ την ίδια μέρα "προειδοποιούσε" όλους τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί πώς θα παρουσιάσουν όσα αποκάλυψε προχτές στη γνωστή συνέντευξη Τύπου ο Θ. Κατριβάνος, για το μύθο της αντιστασιακής δράσης του Ε. Γιαννόπουλου.

Οσον αφορά τη νέα μήνυση, με το γνωστό ύφος και ήθος του και με εκφράσεις "περί της δολίας, εμπαθούς και βρώμικης προσωπικότητάς του" ο Ε. Γιαννόπουλος κατηγορεί τον δημοσιογράφο Π. Κασιμάτη ότι με τα δημοσιεύματά του "εξαπέλυσε εναντίον μου επίθεση, με μοναδικό σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου και την αντιστασιακή προσωπικότητά μου για την οποίαν έχω τιμηθεί δεόντως...". Και με τον ισχυρισμό ότι "δράσας δολίως και συκοφαντικώς ο εγκαλούμενος εξήμεσε (...) τα παρακάτω ψευδή και ανυπόστατα με πρόδηλο σκοπό - όπως προλέχτηκε - να πλήξει την προσωπικότητά μου εις όλας αυτής τας υποστάσεις και εκφάνσεις" - εννοεί με τα σχετικά δημοσιεύματά του - ο Ε. Γιαννόπουλος ζητά την τιμωρία του δημοσιογράφου δηλώνοντας ότι "παρίσταμαι και ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από την εις βάρος μου άδικη πράξη για το ποσόν των 10.000 δραχμών με επιφύλαξη".

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Φύλλο Στρατιωτικού του Μητρώου που παρουσιάστηκε, ο Ε. Γιαννόπουλος το 1942 "εισήλθε" μετά από αίτησή του, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση των Κουίσλιγκ - Τσολάκογλου, στο Σώμα Μονίμων Αξιωματικών για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ως βοηθητικός και να πάρει οριστική απόλυση το 1948 και, αργότερα, το 1951 να του αναγνωριστεί σύνταξη αναπηρίας για τον τραυματισμό του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Δηλαδή, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε προχτές ο Θ. Κατριβάνος, ο Ε. Γιαννόπουλος σε μια περίοδο της Κατοχής κι ενώ ισχυρίζεται ότι έκανε αντίσταση ενταγμένος στον ΕΛΑΣ, την ίδια περίοδο εμφανίζεται να διεκδικεί βαθμούς από την κατοχική κυβέρνηση... Μάλιστα, ο Θ. Κατριβάνος ο οποίος τόνισε ότι είναι μύθος η αντιστασιακή δράση του Ε. Γιαννόπουλου την περίοδο 1941-44 αποκάλυψε πως, απλώς, ο Ε. Γιαννόπουλος επιστρατεύτηκε το 1944 από τον ΕΛΑΣ μαζί με άλλους πολίτες και παρέμεινε σ' αυτόν μέχρι το Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου. Σχετικά, ο Θ. Κατριβάνος προκάλεσε τον Ε. Γιαννόπουλο να πει πού και πότε πολέμησε τους Γερμανούς. Ομως ο τελευταίος δεν απάντησε μέχρι σήμερα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίκη Θ. Κατριβάνου, με μηνυτή τον Ε. Γιαννόπουλο (2001-04-04 00:00:00.0)
Θα είμαστε πάντα μαχητές του δίκιου της εργατικής τάξης (2000-02-04 00:00:00.0)
«Συκοφαντική συμπεριφορά» το κίνημα συμπαράστασης στο «Ρ» (2000-02-04 00:00:00.0)
Χωρίς στοιχεία προσήλθαν και χτες οι μάρτυρες του Γιαννόπουλου (1999-12-21 00:00:00.0)
Ούτε οι μάρτυρες ξέρουν για την... αντιστασιακή δράση του! (1999-12-17 00:00:00.0)
Οξύνεται η κόντρα Κατριβάνου - Γιαννόπουλου (1998-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ