Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΦΩΝΑΣ "ΜΙΤΣ"
Χωρίς τέλος η εκατόμβη νεκρών...

ΤΕΓΚΟΥΘΙΓΑΛΠΑ. -

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο θλιβερός απολογισμός από το φονικό πέρασμα του τυφώνα "Μιτς", πάνω από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Τα νεότερα στοιχεία μιλούν για πάνω από 26.500 νεκρούς και χιλιάδες αγνοούμενους. Οσο γι' αυτούς που επέζησαν... παλεύουν, με πενιχρά μέσα, να επιβιώσουν, εξασφαλίζοντας λίγη τροφή και ένα στεγνό μέρος για να μείνουν.

Μόνον στην Ονδούρα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 14.600, ενώ χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίων Εργων αναφέρει ότι πάνω από 1.400.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Στη Νικαράγουα, πάλι, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων είναι 4.000 και 7.000 αντίστοιχα.Την ίδια ώρα, καταφτάνουν στις πληγείσες χώρες ανθρωπιστικές αποστολές από διάφορες χώρες του κόσμου, μετά και από την απελπισμένη έκκληση βοήθειας που απηύθυναν οι κυβερνήσεις της Νικαράγουας, της Ονδούρας και άλλων χωρών της Κεντρικής Αμερικής. Το περασμένο 24ωρο, για παράδειγμα, κατέφτασαν στην Ονδούρα οι πρώτοι 181 Καναδοί της ειδικής ομάδας επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφών (DART).

Ερώτηση ΚΚΕ

Σχετική Ερώτηση υπέβαλαν χτες στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλο, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης και Ορέστης Κολοζώφ, οι οποίοι ζητούν να μάθουν εάν και τι προτίθεται να κάνει η Αθήνα, για να συμβάλει στις προσπάθειες επανάκαμψης των χωρών αυτών από την πρόσφατη βιβλική καταστροφή. Επιπλέον, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ επισημαίνουν στην Ερώτησή τους την ανάγκη παραγραφής του εξωτερικού χρέους των χωρών αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ