Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Φεύγουν τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη για λόγους οικονομίας;

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Τη σημαντική μείωση της ΝΑΤΟικής αεροπορικής δύναμης, που είναι αναπτυγμένη για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων στη Γιουγκοσλαβία, ανακοίνωσε χτες ανώνυμος αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟικό αξιωματούχο η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται μόνο στην άμβλυνση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς η σχετική απόφαση πάρθηκε και με βάση διάφορους... οικονομικούς υπολογισμούς. Οπως μάλιστα δήλωσε σε δημοσιογράφους Δυτικοευρωπαίος διπλωμάτης, τα αεροπλάνα που αποσύρθηκαν ήταν αυτά των οποίων η συντήρηση κοστίζει περισσότερο!

Την ίδια ώρα, στην Πρίστινα, οι Σέρβοι αστυνομικοί δηλώνουν πως θα αυξήσουν τις περιπολίες τους στο Κόσσοβο, φοβούμενοι αντίποινα από την αλβανική κοινότητα μετά τον πρόσφατο φόνο δύο συναδέλφων τους. Οι Αλβανοί του Κόσσοβου κατηγορούν τους Σέρβους ότι τα θύματα ήταν εκείνοι που άνοιξαν πρώτοι πυρ σε ομάδα ομοεθνών τους, παραβιάζοντας έτσι την υπό αμερικανική αιγίδα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Αντίθετα, εκπρόσωπος της σερβικής αστυνομίας στην Πρίστινα υποστήριξε ότι οι δύο Σέρβοι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή έπεσαν θύματα ενέδρας ανδρών του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου", που επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να προκαλέσουν "χτύπημα" στη συμφωνία εκεχειρίας. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας δεν εξασφαλίσουν δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες στο Μαλίσεβο έως σήμερα, τότε οι αστυνομικοί θα αυξήσουν τις περιπολίες τους για να εξασφαλίσουν έτσι την ασφαλή διέλευση των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ