Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η "αχρωματοψία" της νέας κυβέρνησης

ΒΟΝΝΗ.-

Τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, όπου είναι στραμμένη και η σκέψη της - άχρωμη και απολίτικη - αλλά και η πρωτοκαθεδρία στην ΕΕ είναι τα πρωταρχικά ζητήματα που θέτει η νέα "κοκκινοπράσινη" κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στη νέα χιλιετία.

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στην πρώτη ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Βουλή ήταν αρκούντως αποκαλυπτικός των προθέσεων και διαθέσεων... αφού τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει σύγχρονη οικονομική πολιτική, η οποία δε θα έχει πολιτικό χρώμα, δεξιό ή αριστερό, και ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη μείωση των φόρων και τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης."Το πιο πιεστικό και το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η ανεργία", τόνισε ο Σρέντερ, ο οποίος κάλεσε τα εργατικά συνδικάτα και τους εργοδότες σε μία πρώτη συνάντηση της "συμμαχίας για την εργασία" στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ δεν ξέχασε να απευθύνει έκκληση για μία ευρωπαϊκή συμφωνία για την απασχόληση.

Ο Σρέντερ διαβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα του θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος εντός της Ευρώπης, αλλά και διεθνώς και υπογράμμισε: "Η γερμανική εξωτερική πολιτική είναι και θα παραμείνει μία πολιτική για την ειρήνη" (;). Παράλληλα εξήρε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και χαρακτήρισε τη γαλλο-γερμανική φιλία θεμέλιο της ευρωπαϊκής πολιτικής της Γερμανίας. Λίγο αργότερα θα ξεκαθάριζε όμως ότι η χώρα του θέλει να μειώσει τις εισφορές της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χορηγός κεφαλαίου της ΕΕ, μία θέση που ανήκε στον προκάτοχό του, Χέλμουτ Κολ.Ο Γερμανός Καγκελάριος επισήμανε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι συνετή ως προς τα οικονομικά θέματα, να χρησιμοποιεί τις πηγές της με αποτελεσματικό τρόπο και να επικεντρώσει την προσοχή της στην αποτροπή της κατασπατάλησης των πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ