Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ζητά η ΝΔ

Σκληρότερα μέτρα από αυτά που η κυβέρνηση προωθεί μέσω του προϋπολογισμού απαιτεί η ΝΔ. Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "πλασματικό προϋπολογισμό που στηρίζεται αποκλειστικά σε αλχημείες και στη διαιώνιση της φορολογικής επιδρομής των τελευταίων ετών" και "πιστοποιεί τη σπατάλη, αναγνωρίζει τη διάλυση του κράτους και παραγνωρίζει τελείως την αναπτυξιακή διάσταση της οικονομικής πολιτικής". Επισημαίνει ότι η ΝΔ πιστεύει στην ΟΝΕ και στην ανάγκη να μετάσχουμε σε αυτήν ως ισότιμα μέλη και διευκρινίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει "παρά μόνο με προώθηση των διαρθρωτικών τομών, με γενναίες αποκρατικοποιήσεις, με περιστολή των δημοσίων δαπανών, με εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης", κάνοντας σαφή την ταύτιση της πολιτικής της με αυτή που η κυβέρνηση προωθεί.

Ο ΣΥΝ

Για "προϋπολογισμό λιτότητας, φορολογικής αφαίμαξης κυρίως των εισοδημάτων από εργασία και εκτεταμένων εκποιήσεων επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, που γίνονται κυρίως με ταμειακά και εισπρακτικά κριτήρια" κάνει λόγο ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του. Προσθέτει πως "με τις πολιτικές αυτές (σ. σ. που, ωστόσο, εφαρμόζονται στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ που υποστηρίζει και ο ΣΥΝ...) τα δημοσιονομικά ελλείμματα γίνονται κοινωνικά ελλείμματα που πλήττουν την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική προστασία, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον".

Το ΔΗΚΚΙ

"Προϋπολογισμό λιτότητας και κοινωνικής αναλγησίας που αδιαφορεί για τους ανθρώπους και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας", χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του '99 ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας.Υπογραμμίζει ότι η "νέα περιοριστική εισοδηματική πολιτική και η μη τιμαριθμοποίηση των αφορολόγητων ποσών και των φορολογικών κλιμακίων θα μειώσει για δέκατη συνεχή χρονιά ακόμη περισσότερο το πραγματικό εισόδημα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αφού υπονοεί ότι η... πρώτη καλή εννιαετία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίπτωση στα λαϊκά εισοδήματα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι "στο όνομα της προσέγγισης των ονομαστικών οικονομικών δεικτών του Μάαστριχτ, θυσιάζει την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ