Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση των ΕΒΕ Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα στις 2 του Δεκέμβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30 του Νοέμβρη θα πραγματοποιήσουν οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και δικαιότερη αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα στις 2 του Δεκέμβρη.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των τιμών των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης αλλά και του 35%, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα φορολογηθούν κατά 30 - 60% επιπλέον σε σχέση με το 1998. Γεγονός που θα οξύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κρίση που πλήττει τις ΜΜΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, μέσα στο πρώτο εφτάμηνο του 1998, με αποφάσεις πρωτοδικείων έκλεισαν ή πτώχευσαν 1.000 επιχειρήσεις. Η επιβολή νέων οικονομικών επιβαρύνσεων μέσω των αντικειμενικών κριτηρίων, θα ανεβάσει κατακόρυφα τη φορολογία και σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη πτώση του τζίρου, χιλιάδες ακόμη βιοτέχνες, επαγγελματίες και έμποροι θα οδηγηθούν στον αφανισμό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατακόρυφης αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης αναφέρεται: Ενα κατάστημα 60 τμ για τη χρήση του έτους 1997 πλήρωσε φόρο 715.824 δρχ. Για τη χρήση του έτους 1998 θα πληρώσει 1.165.938 δρχ. Δηλαδή η αύξηση φόρου υπολογίζεται σε 63%.

Η ΟΒΣΘ αλλά και η ΟΕΕΘ καταγγέλλουν τη συνέχιση, μέσα και από το νέο προϋπολογισμό, της σκληρής εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και της άδικης φορολογικής αφαίμαξης και προειδοποιούν πως τα μέλη τους, γενικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δε θα δεχτούν να υποστούν άλλες θυσίες χωρίς αντίκρισμα, στο όνομα της οικονομικής σύγκλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ