Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις
  • Στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης υποσχέθηκε να τους δώσει αύριο την απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους
  • Μειώσεις στις τιμές των καυσίμων ανακοινώθηκαν γι' αυτή τη βδομάδα

Η αυριανή μέρα θα είναι καθοριστική για την κλιμάκωση ή την αναστολή των κινητοποιήσεων των βενζινοπωλών με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης, καθώς για αύριο το μεσημέρι ανανεώθηκε το ραντεβού της Ενωσης Βενζινοπωλών του Νομού Αττικής με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ.Παπαθανασόπουλο, στον οποίο έθεσαν χτες τα καίρια προβλήματα του κλάδου και περιμένουν αύριο τις τελικές απαντήσεις. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κ. Καρτάνος μετά τη συνάντηση - κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρατηριούχων του νομού έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης - ο γενικός γραμματέας εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα του κλάδου για ελεύθερη πρόσβαση στα διυλιστήρια και για απαγόρευση της ίδρυσης πρατηρίων από τις πολυεθνικές εταιρίες εμπορίας μέσω θυγατρικών. Ωστόσο, τις τελικές απαντήσεις θα δώσει αύριο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, παραμένουν αναπάντητα τα αιτήματα για τον περιορισμό του εξοντωτικού ωραρίου λειτουργίας, για τη διαμόρφωση των πλασματικών ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης, καθώς και για τη χορήγηση άδειας χρήσης οκτάτονου βυτιοφόρου στα πρατήρια, τον τελικό λόγο για την οποία έχει το υπουργείο Μεταφορών. Ο Κ. Καρτάνος δήλωσε κατηγορηματικά ότι εάν οι αυριανές απαντήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είναι ικανοποιητικές, ο κλάδος θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

Οι νέες τιμές υγρών καυσίμων

Μειώσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων που υποτίθεται ότι πρέπει να ισχύσουν - γιατί είναι γνωστό ότι δεν περνάνε οι μειώσεις στις τιμές των εταιριών - από σήμερα και μέχρι την επόμενη Τετάρτη ανακοίνωσε χτες η εταιρία "Ελληνικά Πετρέλαια". Συγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης σούπερ μειώνεται κατά 3,10 δρχ. το λίτρο, της αμόλυβδης κατά 3,20 δρχ., του πετρελαίου θέρμανσης κατά 2,50 δρχ. το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 2,20 δρχ. Με βάση τα παραπάνω, οι νέες ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης για ποσότητες από 1.000 λίτρα και πάνω διαμορφώνονται:

  • Για το λεκανοπέδιο της Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης στις 67,10 δρχ. το λίτρο.
  • Για την Α ζώνη στις 70,10 δρχ.
  • Για τη Β ζώνη στις 73,10 δρχ.
  • Για τις περιοχές της Γ ζώνης στις 76,10, για τις περιοχές με ΦΠΑ 18% και στις 69,10 δρχ. το λίτρο με ΦΠΑ 13%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ