Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΚΟ
"Κομπολόι" στα χέρια της κάθε "Σαρέσκο" η κυβέρνηση

Η περίπτωση "Σαρέσκο" δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του σκανδάλου

Κομπολογάκι στα χέρια της κάθε "Σαρέσκο", η οποία αγοράζει κερδοφόρες εταιρίες του δημοσίου χωρίς χρήματα.... έχει γίνει η κυβέρνηση Σημίτη, σαν φυσιολογικό βέβαια αποτέλεσμα της δυσοσμίας που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Η "Σαρέσκο" λοιπόν, όχι μόνο πήρε μέρος στον διαγωνισμό για την πώληση των ΚΑΕ, χωρίς χρήματα, όχι μόνο χρειάστηκε να επέμβει την τελευταία στιγμή, κατ' εντολή της κυβέρνησης, η Εθνική Τράπεζα για να βρεθούν τα χρήματα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί και σήμερα. Με τις πλάτες βέβαια της κυβέρνησης.

Ενώ λοιπόν η σχετική σύμβαση για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών υπογράφτηκε την προηγούμενη Πέμπτη, και ενώ οι σχετικές διεργασίες (καταβολή του τιμήματος μέσω του Χρηματιστηρίου) θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί την Τρίτη που μας πέρασε, το θέμα συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα. Η μεταβίβαση των μετοχών δεν έγινε, όπως επίσης και η καταβολή του τιμήματος.

Αν και έγινε προσπάθεια να υπάρξει επικοινωνία τόσο με τους κυβερνητικούς παράγοντες, όσο και με τους εκπροσώπους της "Σαρέσκο" στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό. Και οι δύο πλευρές σιωπούσαν προκλητικά. Σε ανεπίσημο επίπεδο, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, έκαναν λόγο για καθυστερήσεις που οφείλονται σε... διαδικαστικά θέματα, ενώ πέταξαν το μπαλάκι στο υπουργείο Ανάπτυξης, ισχυριζόμενοι ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθυστέρησε να βγάλει την απόφαση έγκρισης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού πώλησης. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Ο,τι πάντως και να συμβαίνει, το γενικότερο συμπέρασμα παραμένει. Ο κάθε τυχάρπαστος μάς έχει πάρει χαμπάρι ότι ξεπουλάμε όσο - όσο τα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και έχει στηθεί στην ουρά και περιμένει να πάρει κομμάτι από τη λεηλασία. Και έχουν μαζευτεί πολλοί τυχάρπαστοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ