Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Και σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο - "κερκόπορτα" για την ιδιωτικοποίηση και την ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ) κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) πραγματοποιούν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το απεργιακό κύμα στις αστικές συγκοινωνίες, που ξέσπασε από την προπερασμένη εβδομάδα, με την κοινοποίηση του νομοσχεδίου και των νέων αντεργατικών - αναχρονιστικών κανονισμών εργασίας, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ανεξάρτητα από την ψήφιση του νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία του "κατεπείγοντος"!

Για την ερχόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στην προχτεσινή τους γενική συνέλευση, νέες στάσεις εργασίας, Τρίτη και Τετάρτη6 - 10 π.μ. και την Πέμπτη 11 π.μ. - 4 μ.μ., με παράλληλη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης.

Με χτεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Θ. Κορδός,προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί εργασίας, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και στην ασφάλεια των δρομολογίων.

Το συλλαλητήριο

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ πραγματοποίησαν χτες στις 5 μ.μ. συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, για να καταγγείλλουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια που στρώνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και της ανατροπής των εργασιακών τους σχέσεων.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη προσωπικά και του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη,αλλά και κατά των "καναλαρχών", οι διαδηλωτές παρέμειναν επί μία και πλέον ώρα έξω από τη Βουλή. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν: "Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό" και "Τα τρένα έχουν ιστορία - δε θα τα διαλύσει καμία συμμορία". Στο απυρόβλητο δεν έμειναν οι μεγαλο-καναλάρχες και μεγαλο-εκδότες, για τους οποίους οι απεργοί διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα: "Καναλάρχες πείτε την αλήθεια, μέσα από τα κανάλια σας λέτε παραμύθια".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πληροφορήθηκαν ότι οι διαδικασίες στη Βουλή θα καθυστερούσαν και αποφάσισαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο. Ετσι, οι απεργοί κατηφόρισαν την οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα και η χτεσινή διαδήλωση έληξε στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ